‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBulgaria: Fermierii au protestat în faţa guvernului şi au blocat două bulevarde la Sofia

Bulgaria: Fermierii au protestat în faţa guvernului şi au blocat două bulevarde la Sofia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultorii bulgari au organizat marţi un amplu protest la Sofia pentru a cere demisia ministrului de resort, Kiril Vatev, mai multe subvenţii şi modificări ale Green Deal, pactul verde al UE, relatează dpa.

Sute de agricultori şi crescători de animale din 26 de asociaţii, printre care producători de lapte şi cultivatori de fructe şi legume, au blocat temporar două bulevarde principale în timpul protestului în faţa sediului Consiliului de Miniştri.

De asemenea, demonstranţii au vărsat lapte pe stradă ca parte a protestului.

Postul de televiziune bTV a relatat că au avut loc ciocniri între demonstranţi şi poliţişti, care i-au împiedicat pe fermierii furioşi să intre în clădirea guvernului.

Manifestanţii au spus că prim-ministrul Nikolai Denkov a refuzat întâlnirea pe care i-au propus-o.

Luni seară a fost semnat un acord între guvern şi Camera Agrară Bulgară, o organizaţie-umbrelă, pentru acordarea de compensaţii fermierilor care se luptă să concureze cu cerealele mai ieftine importate din Ucraina.

‹ adv ›

Fermierii care au demonstrat marţi în faţa Consiliului de Miniştri nu sunt reprezentanţă de Cameră şi insistă să continue protestele.

Un al treilea grup de producători agricoli, care nu este implicat nici el în acordul cu guvernul, s-ar putea alătura unor blocade comune cu fermierii protestatari din ţara vecină Grecia.

La fel ca în alte state din Uniunea Europeană, în Grecia fermierii desfăşoară proteste pentru a cere mai mult sprijin din partea guvernului şi a denunţa politica agricolă europeană.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›