‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBursa Română de Mărfuri va deschide la Chișinău o platformă de tranzacționare a produselor...

Bursa Română de Mărfuri va deschide la Chișinău o platformă de tranzacționare a produselor agroalimentare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a inițiat procesul pentru crearea unei platforme de tranzacționare a produselor agroalimentare în Republica Moldova.

Pentru aceasta, au fost lansate negocieri cu Ambasada României la Chișinău și cu directorul executiv al Bursei Române de Mărfuri (BRM) Ion Lupulescu, în scopul extinderii BRM în ţara noastră, pe segmentul produselor agricole.

BRM publică preţurile la care se vând şi se cumpără mai multe tipuri de mărfuri, inclusiv produsele agricole. Astfel, vânzătorii şi cumpărătorii cunosc preţul la care să se raporteze.

Potrivit vicepremierului Vladimir Bolea, prezența BRM în țara noastră va ajuta agricultorii să înțeleagă mai bine piața și le-ar asigura previzibilitate. Astfel, aceștia vor putea răspunde mai eficient la oferte.

La rândul său, Ion Lupulescu a menționat că pentru a avea un acces eficient la regimul bursier, producătorii agricoli trebuie să se asocieze. Potrivit lui, asocierea asigură competitivitatea atât pe partea ce ține de logistică, cât și pe componenta financiară.

Părțile au discutat despre mecanismele legale ce trebuie dezvoltate pentru a lansa platforma și despre necesitatea utilizării unor instrumente bancare menite să excludă incertitudinea între partenerii comerciali, îndeosebi privind capacitățile de a-și onora obligațiile contractuale.

‹ adv ›

Totodată, participanții la discuții au convenit să intensifice cooperarea între MAIA și BRM, pentru a realiza schimbul de informații.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›