‹ pub ›
-0.5 C
Chișinău
-0.5 C
Chișinău
‹ pub ›
‹ pub ›

Butoaie din inox cu capac floatant – un lucru foarte necesar pentru vinificatori

Recomandate

România: Utilizarea neonicotinoidelor la floarea soarelui în campania de primăvară – interzisă

Pentru campania de primăvară 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a autorizat utilizarea în situații de urgență a...

O companie din Ucraina produce pastă de fructe după o tehnologie unică în lume

HTD-technology este invenția oamenilor de știință ucraineni care permite procesatorilor de fructe nu doar să păstreze substanțele utile din...

Ce spune ANRE și Consiliul Concurenței în legătură cu creşterea preţurilor la carburanţi

În conformitate cu modificările operate la Legea privind piaţa produselor petroliere, ANRE spune că titularii de licenţă stabilesc şi...
‹ pub ›

Advertoriale

Moldova Agroindbank relansează Campania dedicată producătorilor agricoli „Primăvara 2020”

Primăvara bate la ușă, iar gospodarii adevărați își fac deja planuri pentru noul an agricol. Moldova Agroindbank este și în acest an alături de...

O companie agricolă din Ialoveni vinde o plantație de viță de vie, o livadă de prun și teren arabil

SRL Agro-Ialovenenii, întreprinderea cu profil principal de activitate în agricultură, vinde un teren agricol cu suprafața de 25 de ha, plantat cu viță de...
‹ pub ›
‹ pub ›

În caz că aveți o parcelă de pământ pe care creșteți viță de vie de diferite soiuri și de diferit randament este foarte greu de apreciat cu volumul cisternei pentru păstrare. Deasemenea, un factor nu mai puțin important care trebuie să fie luat în cosiderare la alegerea vasului este că strânsul recoltei poate fi efectuat în diferit timp si în cantități diferite. Locul rămas liber din butoi se umple cu oxigen care contactează cu vinul, ceea ce contribuie la oxidarea lui ulterioară. Pentru soluționarea acestor probleme cu succes se folosesc butoaie cu capac pneumatic floatant. Se poate de spus că aceste butoaie ocupă locul de frunte în utilizare de vinificatorii casnici.

Avantajele butoaielor cu capac floatant

butoaie-cu-capac-floatantPrincipalul avantaj al acestor rezervoare este – excluderea contactului oxigenului cu vinul, ceea ce înseamnă și excluderea oxidării pe tot parcursul perioadei de păstrare. Aceste vase sunt confecționate din inox alimentar marca AISI 304, sudura de tip „TIG” care se petrece în mediu cu gaz inert și lipsă de materie de sudură, ceea ce vorbește despre excluderea prezenței cărorva impurități și calitatea sudurii. Calitatea materiei prime corespunde celor mai înalte cerințe și acte normative, cisternele sunt certificate în diferite țări.

‹ Link Sponsorizat ›

Elementul de bază a rezervorului este capacul floatant compus din:

  • Untitled1cameră din silicon alimentar (material certificat care răspunde actelor normative pentru a fi folosit în industria alimentară);
  • supapă din plastic, care permite controlul asupra presiunii ce se schimbă în butoi (fermentație, schimbări în volum datorită cresterii de temperatură);
  • pompă cu manometru pentru controlul presiunii în cameră.
‹ pub ›

Capacul floatant permite regularea nivelului de umplere a rezervorului, ceea ce permite adaptarea la volumul de recoltă. De exemplu, dacă anul trecut dvs. ați avut 150 kg de poamă, iar în acest an e mai multă sau mai puțină roadă, atunci dvs. nu ve-ți avea nevoie de a căuta rezervor de volum mai mare sau mai mic. Capacul se coboară deasupra vinului și se fixează datorită camerei deasupra acelui volum de vin care este turnat in butoi. Ca de exemplu în butoaiele de 100, 200, 300, 500 litri puteți păstra minimal rescpectiv 10, 15, 20 litri.

Cum de evitat oxidarea vinului?

Daca utilizăm o mică parte de vin din butoi, ceea ce se întîmplă practic în fiecare zi în condiții casnice, va fi nevoie să coborîm capacul floatant periodic. În așa fel dvs. eliminați contactul vinului cu oxigenul și evitați oxidarea lui. Pentru aceasta trebuie să eliberați aerul din cameră prin intermediul supapei de pe pompa cu manometru, menținând capacul până la căderea lui pe suprafața vinului rămas. Fiind în așa o stare de plutire capacul se fixează de pereții  butoiului prin intermediul pompării aerului în cameră cu ajutorul pompei cu manometru până la presiunea necesară indicată cu culoare pe manomentru, iar apoi se închide supapa de pe pompă. Pompa este prevăzută cu sistem de fixare de butoi amplasat în așa fel ca să puteți urmări presiunea din cameră cu ușurință.

Alte posibilități de utilizare a cisternelor?

Untitled2Majoritatea vinificatorilor utilizează aceste butoaie deasemenea și la fermentarea vinului. Pentru aceasta valvola existentă trebuie schimbată pe o altă valvolă (special prevăzută pentru capac floatant) care permite fermentarea prin cameră de apă.

Aceste butoaie sunt foarte simple în exploatare, comode la amplasare și deservire, au un design frumos și masă mică (Butoi 300 L. cântărește doar 12,6 kg având dimensiunile H99 cm / Ø64, robinet 3/4″). Practicitatea lor de utilizare a fost demonstrată prin utilizarea lor și în alte ramuri a industriei alimenatre (lapte, suc, diferite concentrate ș.a….), pentru păstrarea diferitor soluții în medicină și la întreprinderi industriale.

O gamă variată și stocul suficient la depozit de produse ne permit să efectuăm orice comenzi în cele mai restrânse termene. Compania Casta Vinodelov tot timpul este la dispoziția dvs. cu informații referitor la produse pentru vinificația casnică și vom fi bucuroși de orice pateneriat reciproc.

Vom fi bucuroși să dezbatem acestea sau alte produse ale companiei noastre pe facebook: www.facebook.com/casta.vinodelov

Contacte

Mag Nr.1 : Chișinău, str. Calea Basarabiei 42/1,
Mag Nr.2: r. Ialoveni, sat. Sociteni (traseul Chișinău – Hâncești)
www.casta-vinodelov.com
069773131
022840024

‹ pub ›
‹ pub ›

34 COMENTARII

  1. V-am mai scris acum 2-3 zile si vreau sa cumpar un butoi inox de 300 l, acum mai am pe cineva care ar cumpara unul de 150l. Noi suntem din Bacau, cum putem face ca sa cumparam de la dumneavoastra ? Aveti magazine sau trimite-ti prin curier. Unde le gasesc sigur ?

  2. Buna seara . explicati va rog cum se fixeaza capacul sa pluteasca pe vin si pompam ,am incercat asa si arunca capacul , da daca il ridicam deasupra ,pana dimineata se lasa pe vin si acul manometrului e coborat inapoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

‹ pub ›

Ultimele Subiecte

O companie din Ucraina produce pastă de fructe după o tehnologie unică în lume

HTD-technology este invenția oamenilor de știință ucraineni care permite procesatorilor de fructe nu doar să păstreze substanțele utile din fructe, ci și să le...

Prognoză: Carnea sintetică ar putea apărea pe piața UE peste doi ani

Consumul excesiv de carne obținută în urma creșterii intensive și industriale a animalelor este din ce în ce mai recunoscut ca o problemă serioasă....
‹ pub ›

Video

Alte Subiecte

‹ pub ›