‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 25 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCabinetul de miniștri a majorat numărul de angajați din cadrul AIPA

Cabinetul de miniștri a majorat numărul de angajați din cadrul AIPA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a majorat numărul angajaților din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) cu 75 de unități, dintre care 37 vor activa în subdiviziunile teritoriale ale Agenției.

Scopul acestei suplimentări este de a adapta capacitățile instituționale ale AIPA la noile politici de subvenționare ale statului, dar și la exigențele unei agenții la nivelul Uniunii Europene.

Pe parcursului anului trecut, cei circa 70 de angajați ai instituției au examinat peste 16.000 de dosare.

„În ultimii 3 ani, s-a extins numărul domeniilor ce sunt subvenționate din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, gestionat de către AIPA. Astfel, s-a constatat necesitatea de a revizui structura organizatorică, pentru a asigura buna funcționare a instituției și pentru a avea un proces de subvenționare mai rapid și mai eficient”, a comunicat vicepremierul Vladimir Bolea.

Documentul prevede instituirea a 4 subdiviziuni noi, reformarea a 2 subdiviziuni și majorarea unităților de personal pentru 3 subdiviziuni din cadrul aparatului central al AIPA.

Reorganizarea este realizată din contul reducerii efectivului-limită din cadrul altor instituții subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›