‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCare sunt companiile vinicole ce au obţinut dreptul de a exporta în Rusia

Care sunt companiile vinicole ce au obţinut dreptul de a exporta în Rusia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cinci companii vinicole din Republica Moldova vor prezenta probe înainte de obținerea permisului de livrare a producţiei în Federaţia Rusă.

După verificările întreprinse de reprezentanţii Rosportebnadzor la mai multe întreprinderi vinicole din Moldova, cinci companii au obţinut dreptul de a relua livrările pe piaţa rusească, comunică Sputnik citând RIA Novosti.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei de supraveghere în domeniul protecţiei consumatorului din Rusia, în urma examinării materialelor primite de experții Rospotrebnadzor în cadrul inspecţiei întreprinse de aceştia în ţara noastră, companiilor SA „Cricova”; „Chateau Vartely”; „CASTEL MIMI”; „Moldiugvin”; „Lion-Gri” li s-a permis să prezente probe în vederea obținerii permisului pentru produsele livrate către Federația Rusă.

Rospotrebnadzor mai precizează că alte două companii, „KVINT” și „KAZAYAK-VIN”, care livrează deja producţie vinicolă pe piaţa din Rusia, au obţinut permisiunea de a prezenta probe ale producției noi, pentru a mări astfel gama exporturilor în Rusia.

La începutul lunii februarie, specialiștii de la Rospotrebnadzor au anunțat că vor verifica dacă întreprinderile de vinificație din Republica Moldova sunt pregătite să reia exporturile către Federația Rusă.

Șefa Serviciului Federal de Supraveghere în Domeniul Protecției Consumatorilor și Bunăstării Populației al Federației Ruse Rospotrebnadzor, Anna Popova, a declarat anterior că dintre cele 13 întreprinderi de vinificație verificate de specialiști, majoritatea vor putea relua exporturile în Federația Rusă.

‹ adv ›

Anterior, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unui briefing de presă susținut cu ocazia întrevederii cu președintele moldovean Igor Dodon, că numărul de întreprinderi care vor avea dreptul să exporte marfa pe piața rusească, probabil va fi în creștere.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›