‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCe recoltă de grâu, orz, mazăre și rapiță vor avea fermierii din Moldova în...

Ce recoltă de grâu, orz, mazăre și rapiță vor avea fermierii din Moldova în 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că, conform datelor oferite de direcțiile agricultură și alimentație raionale s-au recoltat peste 44% din suprafața totală însămânțată cu grâu ceea ce constituie circa 320 de mii de ha şi peste 90% din suprafața de orz de toamnă, sau circa 44 de mii de ha. Recoltarea orzului de primăvară a început acum o săptămână în 10 raioane, fiind recoltate circa 2,6 mii ha din totalul de 35 de mii de ha prognozate.

Recolta medie, pe republică, constituind, la grâu în jur de 3,1 tone/ha, cu 0,1 tone/ha mai mica decât media ultimilor 5 ani, iar la orz – 3,0 tone/ha, cu 0,3 tone/ha mai mare decât media ultimilor 5 ani.

La capitolul recoltării mazărei uscate și rapiței de toamnă, specialiștii spun că mazărea uscată a fost recoltată pe o suprafață de 11 mii de ha din 20 de mii de ha prognozate. Recolta medie constituie 1,5 tone/ha, cu 0,6 tone/ha mai mica decât media ultimilor 5 ani. Rapița de toamnă a fost recoltată pe o suprafață de 29 de mii de ha din circa 44 de mii de ha prognozate. Recolta media, pe republică, constitue 2,1 tone/ha, echivalentă cu recolta medie pe republică din ultimii 5 ani.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›