‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCetățenii Republicii Moldova pot aplica la Programul „Erasmus pentru tinerii antreprenori”

Cetățenii Republicii Moldova pot aplica la Programul „Erasmus pentru tinerii antreprenori”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Persoanele care vor să inițieze o afacere sau care deja și-au creat o companie în ultimii trei ani pot aplica la Programul „Erasmus pentru tinerii antreprenori”, transmite moldpres.md.

Acesta permite beneficiarilor să petreacă o perioadă de până la șase luni alături de un alt antreprenor dintr-o țară din Uniunea Europeană pentru a învăța din experiența sa. Beneficiile programului au fost prezentate astăzi la Chișinău.

„Erasmus pentru tinerii antreprenori” este un program de schimb transfrontalier, care oferă antreprenorilor noi sau aspiranți șansa de a învăța de la oameni de afaceri cu experiență ce conduc mici companii în alte țări participante.

Stagiul poate dura de la o lună până la șase luni.

Scopul programului este de a îmbunătăți competențele antreprenoriale ale participanților prin colaborarea și lucrul cu antreprenori experimentați din alte țări ale UE.

Programul facilitează dezvoltarea afacerilor noi, oferind acces la rețele, piețe și cunoștințe diverse, contribuind astfel la creșterea și internaționalizarea întreprinderilor mici și mijlocii din Europa.

‹ adv ›

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a afirmat că programul oferă antreprenorilor aflați la început de cale oportunitatea de a găsi un partener într-o țară europeană pentru a obține noi cunoștințe și experiențe.

Oficialul a punctat că autoritățile depun eforturi pentru eliminarea barierelor birocratice în administrarea unei afaceri, astfel încât primii pași în acest sens să fie simpli și ușori.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a declarat că programul reprezintă încă un pas pentru apropierea Republicii Moldova de comunitatea europeană.

‹ adv ›

Acesta oferă participanților oportunități de a dobândi abilitățile necesare pentru a conduce o afacere și de a descoperi noi piețe de desfacere pentru produsele și serviciile lor.

Programul beneficiază de susținerea financiară a Uniunii Europene. Resursele de care vor beneficia aplicanții variază în funcție de țara în care are loc stagiul.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›