‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 6 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCine sunt câștigătorii concursului internaţional de vinuri şi băuturi alcoolice CHIŞINĂU WINES & SPIRITS...

Cine sunt câștigătorii concursului internaţional de vinuri şi băuturi alcoolice CHIŞINĂU WINES & SPIRITS CONTEST 2016

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premiul mare al ediţiei a XXV-a a Concursului internaţional de vinuri şi băuturi alcoolice CHIŞINĂU WINES & SPIRITS CONTEST în anul curent a fost luat de divinul AROMA de 45 de ani, al Fabricii de vinuri şi coniacuri „Aroma” din Chişinău, care, apropo, a fost scos la vânzare.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, la concursul organizat anual sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Vinului (O.I.V.) şi în parteneriat cu Uniunea Oenologilor din Moldova (UOM) au fost prezentate peste 300 de mostre de băuturi alcoolice, atât din partea companiilor din Moldova, cât şi din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Rusia, Ucraina, Belarus, România, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania.

Mostrele au fost apreciate de un juriu reprezentativ în baza regulilor OIV: anonimitatea procesului de degustare, un barem de apreciere de 100 puncte, cel mult 30% de mostre premiate, comisiile trebuie să fie formate la 70% din experţi străini, 50% din mostre trebuie să fie străine, procesarea electronică a rezultatelor. În calitate de experţi au fost invitaţi 20 de degustători străini din 16 ţări.

Astfel, laureaţi au devenit circa 30 de companii din Moldova şi din străinătate. Acestea au câştigat patru medalii mari de aur, 51 de aur şi 44 de argint.

Pe lângă premiul mare al „Aroma”, două medalii mari de aur au fost acordate divinurilor Dacia (25 ani) şi Basarabia (15), precum şi medalie simplă de aur pentru divinul de şapte ani Moldova. Toate aceste divinuri au fost produse de întreprinderea din Bălţi „Barza Albă”.

Opt medalii au obţinut în palmares compania Lion-Gri: medalie mare de aur pentru divinul Lion-Gri (15 ani); de aur – Riesling (Ice wine) 2009, Feteasca neagră 2014, Тraminer 2009, Pastoral 2009 şi Merlot 2009; medalie de argint pentru brutul alb clasic din anul 2006 şi Syrah 2012.

‹ adv ›

DK-Intertrade a luat aur pentru lichiorul cremă Creamfield Classic, iar argintul pentru vinurile cahor Pashalinîi şi Blagovest din anul 2014.

Din oaspeţii străini cele mai multe distincţii le-au luat vinurile româneşti Cotnari – şase medalii de aur şi cinci de argint.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›