‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCirca 60 hectare de orz și grâu au fost nimicite de flăcări la Anenii...

Circa 60 hectare de orz și grâu au fost nimicite de flăcări la Anenii Noi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform IGSU, peste 20 de hectare de orz și 30 de hectare de grâu au fost nimicite de flăcări în urma unui incendiu de vegetație, care s-a răspândit asupra a trei lanuri cu cereale în raionul Anenii Noi, în apropiere de satul Calfa.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în după-amiaza zilei de 9 iulie. Potrivit datelor recepționate, o suprafață extinsă de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări, iar în urma condițiilor meteorologice, focul s-a răspândit cu repeziciune asupra terenurile agricole.

Pentru lichidarea focarelor de ardere, la fața locului au ajuns șase echipe de pompieri.

Intervenția la lichidarea focarelor de ardere a durat circa cinci ore. Incendiul a fost lichidat către ora 18:46. Potrivit IGSU, în urma arderii, focul a nimicit 26 ha de orz și 31 ha de grâu, dar și 11 hectare de vegetație uscată.

Cauza izbucnirii incendiului și prejudicii materiale se stabilesc.

În acest context, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, în special în perioada temperaturilor ridicate și a umidității reduse.

‹ adv ›

În vederea prevenirii incendiilor de vegetație și cereale, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

Mai mult, angajații sectorului agricol sunt rugați să nu alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți pe teritoriul terenurilor agricole, iar fumatul este strict interzis.

Totodată, IGSU continuă acțiunile de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Măsurile au loc în toate regiunile țării, având drept scop minimalizarea riscurilor și diminuarea cazurilor de incendii pe terenuri agricole.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›