FOTO: bizlaw.md
- pub -

Premieră pentru agricultura moldovenească. Deținătorilor de teren agricol care au 80 la sută dintr-un anumit lot li se acordă drepturi noi. Noul proiect al Codului Funciar introduce mai multe premiere în ceea ce privește consolidarea terenurilor cu destinație agricolă, informează Sputnik.

Șefa Direcției îmbunătățiri funciare și dezvoltare tehnologică din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Angela Dogotari, a declarat într-un interviu că, noutatea documentului se referă la proprietarii care dețin 80 la sută dintr-un lot de pământ.

„În document sunt prevăzute noi norme pentru consolidarea terenurilor agricole. În cazul în care un proprietar va deține într-un lot 80 la sută, acesta va putea iniția un proiect de consolidare”, a declarat Dogotari.

Șefa secției a precizat că proprietarii care dețin terenuri amplasate în centru sau dispersați în acest lot, vor fi mutați în marginea câmpului, cu respectarea anumitor condiții. Acestora le va fi alocată aceiași suprafață și cu aceiași bonitate ca și terenul pe care l-au deținut.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here