FOTO: twitter.com

Comerțul cu carne de porc va fi sistat în Cahul și anume în hala specializată a Pieței Centrale, timp de zece zile. Decizia aparține Comisiei Situații Excepționale, iar restricția vine în contextul în care în comuna Manta a fost depistat un focar de pestă porcină.

Veterinarii de la ANSA Cahul au fost sesizați de către un localnic despre un porc de circa 150 kg mort. Astfel, la data de 19 iulie rezultatele de laborator au confirmat prezența virusului de pestă porcină. Veterinarii au sacrificat 7 purcei și împreună cu cadavrele scroafei și a altor 2 purcei – i-au incinerat și îngropat, informează ziuadeazi.md.

Potrivit șefului ANSA Cahul, Serghei Maximenco, în această dimineață, veterinarii au mai fost sesizați despre un cadavru de porc în satul Pașcani, a comunei Manta. La moment, se investighează cazul. Potrivit vicepreședintelui raionului Cahul, Vlad Cășuneanu, autoritățile locale au întreprins toate măsurile de a izola focarul și în scurt timp vor fi create și filtre la ieșirile din localitate.

Acesta este a treia localitate din raionul Cahul în care a fost depistată pesta porcină, după satul Giurgiulești și comuna Zârnești.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here