‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană va oferi Republicii Moldova 31 milioane de euro

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova 31 milioane de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ pentru negocierea și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Programul „UE4 Moldova Integrare și Stabilitate”. 

Ca rezultat, țara noastră va primi un sprijin financiar în valoare de 31 de milioane de eur, transmite moldpres.md.

Programul va sprijini reziliența, redresarea și reformele prioritare în Republica Moldova, în conformitate cu Agenda de Asociere 2021 – 2027 și procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Astfel, 10 milioane de euro sunt destinate pentru îmbunătățirea capacităților naționale în ceea ce privește amenințările de securitate și provocările migrației.

Alte 10 milioane sunt destinate pentru sectorul agricol, iar 11 milioane de euro vor fi valorificate în contextul implementării reformelor din domeniile managementului finanțelor publice, justiției, concurenței, muncii, eficienței energetice etc.

Asistența va fi acordată prin intermediul mai multor instrumente – consiliere, analiză, instruire, echipamente, infrastructură, expertiză și granturi.

‹ adv ›

Acordul va avea un termen de implementare de 72 de luni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›