‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia pentru analiza problemelor invocate de către fermieri s-a întrunit în cea de-a doua...

Comisia pentru analiza problemelor invocate de către fermieri s-a întrunit în cea de-a doua ședință

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Membrii Comisiei au analizat structura categoriilor de fermieri cu dificultăți de plată și onorarea obligațiilor, în baza listelor agenților economici recepționate de la Asociații și a rapoartelor preliminare realizate de băncile comerciale.

„Menționăm că, listele transmise de asociații au fost divizate per creditori și expediate separat către aceștia. Unele instituții creditoare au solicitat termen suplimentar pentru a furniza informațiile solicitate. Pentru a avea o abordare detaliată și cuprinzătoare, odată ce vor fi recepționate toate datele, vor fi generalizate și puse la dispoziția Asociațiilor”, au transmis membrii comisiei.

Secretarul de stat Vasile Șarban care este și președintele Comisiei a menționat că problema este tratată cu responsabilitate, iar abordările tuturor părților trebuie să fie echilibrate în așa mod încât să nu fie perturbate relațiile creditorilor cu agricultorii.

Potrivit Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, până astăzi, au fost recepționate circa 200 de apeluri din partea agricultorilor are au fost afectați de secetă, pentru a afla despre procedura de solicitare a Avizului de atestare a impedimentului justificator (Certificat de forță majoră).

Din acest număr, circa 100 de agricultori au depus dosare, însă acestea încă necesită completări cu anumite acte, iar agricultorii au fost anunțați despre acest lucru.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›