‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 6 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCompanii americane cu renume, invitate la prospecțiuni pentru a aprecia potențialul energiei geotermale din...

Companii americane cu renume, invitate la prospecțiuni pentru a aprecia potențialul energiei geotermale din Republica Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul vizitei în SUA, Ministrul Energiei, Victor Parlicov, marți a avut o întâlnire cu Tim Stewart, președintele Asociației Petrolului și Gazului, precum și cu reprezentanții Chevron, companie producătoare de gaze naturale lichefiate (LNG).

În timpul discuțiilor, Victor Parlicov a accentuat importanța accesării de către Republica Moldova a gazelor naturale lichefiate americane, ca o sursă alternativă pentru diminuarea dependenței întregii regiuni de gazele naturale rusești.

În acest context, ministrul a evidențiat schimbările majore în structura pieței gazelor și petrolului din Uniunea Europeană, având în vedere embargoul actual la import de petrol din Federația Rusă și intenția UE de renunțare la gazele naturale rusești după anul 2027.

Victor Parlicov a apreciat înalt faptul că SUA au reușit într-o perioadă scurtă să devină cel mai mare exportator în lume de gaze lichefiate, iar companiile mari au fost invitate pentru a explora posibilitățile de export în Republica Moldova, România și Bulgaria, unde consumul de resurse energetice rusești scade semnificativ.

Victor Parlicov, de asemenea, a invitat companiile petroliere americane să participe la prospecțiuni în vederea estimării potențialului energiei geotermale din Republica Moldova.

Iar companiile de peste ocean, care utilizează tehnologii inovative, ar putea să contribuie la dezvoltarea de Sandbox-uri, utilizate pentru testarea noilor tehnologii energetice. 

‹ adv ›

În acest sens ministrul energiei a povestit antreprenorilor americani despre faptul că în Republica Moldova deja se elaborează cadrul legal, care va facilita apariția primelor Sandbox-uri, un pas important pentru sectorul energetic din țara noastră, prin care se urmărește inclusiv atragerea investitorilor străini în Republica Moldova și sprijinirea antreprenorilor mici și mijlocii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›