marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
HomepageBlogConferința AgTech 2024 - anunțăm speakerii panelului II

Conferința AgTech 2024 – anunțăm speakerii panelului II

Recomandate

În câteva zile, pe data de 5 martie 2024, va avea loc cea de-a cincea ediție a Conferinței AgTech – eveniment ce ne-am propus să devină centrul prezentării inovațiilor, tehnologiilor și tendințelor în agricultură.

Detalii despre speakerii primului panel găsiți pe acest link.

Cel de-al doilea panel al conferinței AgTech vizează soluții și tehnologii ce vor permite optimizarea gestionării afacerilor agricole și reducerea costurilor operaționale.

Speakerii Panelului:

Gestionarea terenurilor agricole

Andrey Demianovici de la Feudal va deschide sesiunea cu tema „Gestionarea eficientă a terenurilor agricole. Unde pierdeți banii?”, oferind o perspectivă aprofundată asupra optimizării utilizării terenurilor pentru a maximiza randamentul și a minimiza pierderile.

Totodată, acesta va vorbi despre avantajele sistemului Feudal – ce furnizează informații privind banca funciară și efectuează analiza tuturor terenurilor din cadrul primăriilor pe un singur monitor.

Soluții digitale de vârf în gestionarea livezilor

Petru Copacinschi, expert în digitalizare în cadrul Euroalun – beneficiar OPTIM, va continua discuția prezentând „Transformarea livezii operate tradițional în una smart – soluții digitale de vârf”.

petru copacinschi

Soluții sustenabile de control al bolilor și dăunătorilor

Ulterior, Irina Caraeva, reprezentant Eco Center, va aduce în atenție „Utilizarea feromonilor și altor soluții pentru reducerea consumului pesticidelor”, o temă de actualitate în contextul global al necesarului reducerii pesticidelor în agricultură și sustenabilității.

irina caraeva

Investiții în fermele zootehnice ce merită a fi făcute

Discuțiile din cadrul panelului se vor încheia cu o retrospectivă pentru investițiile în sectorul zootehnic – ce devine tot mai atractiv pentru fermieri, datorită noilor oportunități de dezvoltare, disponibile în cadrul proiectelor recent lansate (AGGRI, Livada Moldovei, noile măsuri privind subvenționarea).

prezentată de către Ion Moraru, PhD, originar din Ucraina, cu o vastă experiență de lucru în fermele din SUA și UE, care va vorbi despre „Tendințele în producerea laptelui. Comparația tehnologiilor SUA vs Europa.”

ion moraru

În zona de expoziție veți avea ocazia să discutați mai multe despre produse biologice și feromoni pentru controlul dăunătorilor, agricultura carbonului, surse de finanțare a inovațiilor și multe altele.

Conferința AgTech este o oportunitate unică de a învăța de la cei mai buni, de a crea o rețea sustenabilă și de a contribui la formarea viitorului agriculturii în Moldova.

Înregistrare la eveniment

Dacă încă nu ați reușit să vă înregistrați, o puteți face pe acest link și participa gratuit datorită partenerilor acestui eveniment.

Alăturați-vă grupului oficial de Viber al evenimentului pentru a fi la curent cu detaliile organizatorice. 

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi