duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeConferința internațională BEST, ediția 6 „Tehnologii de securizare a afacerii”: Top 3 soluții pentru...

Conferința internațională BEST, ediția 6 „Tehnologii de securizare a afacerii”: Top 3 soluții pentru sectorul agricol

Recomandate

Aproximativ 500 de reprezentanți din sectoarele agricol, IT, sistemelor de securitate și retail și-au dat întâlnire la cea mai mare conferință internațională dedicată tehnologiilor inovative de securitate „BEST’23. Business Event of Security Technologies”, desfășurată pe 16 martie în Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de către compania „Victiana Trading House” în parteneriat cu producătorul numărul 1 de sisteme de securitate în lume HikVision, iar pentru sectorul agricol au fost prezentate mai multe soluții moderne de securizare și automatizare a afacerilor, despre care relatăm mai multe în continuare.

Supraveghere video alimentată cu energie solară

Sistemele de supraveghere video pot fi utile proprietarilor de vii, livezi sau pot fi instalate în stupine pentru a monitoriza permanent ce se întâmplă în plantație sau în stupină în timpul pastoralului.

Mai mult, acestea pot fi achiziționate prin intermediul proiectelor ce oferă finanțare, cum ar fi ODA, astfel încât achiziționarea se dovedește a fi mult mai avantajoasă.

„Camerele cu baterii solare, autonome, dotate cu slot special pentru integrarea 3 G sau 4 G, lucrează până la 36 de zile, în funcție de evenimentele selectate petrecute în câmp care necesită a fi înregistrate.

Producătorul este înștiințat prin intermediul alertelor de eventualele pericole sau probleme, astfel încât poate interveni în momentul potrivit. La capitolul prețuri, pot spune că avem soluții de complexitate diferită, ce pot fi adaptate pentru orice buget și suprafață, a specificat Dmitrii Pascali, directorul comercial „Victiana Trading House”.

Camere mascate autonome

O altă opțiune pentru monitorizarea stării plantațiilor sunt camerele autonome mascate. Acestea pot fi instalate în vii sau livezi pentru înregistrarea mișcării, astfel încât sunt realizare înregistrări, în funcție de masa setată inițial a obiectelor necesare de monitorizat.

Automatizarea cântarelor agricole

Un alt subiect ce a produs interes sporit în rândul antreprenorilor din sectorul agricol prezenți la eveniment a fost automatizarea cântarelor agricole.

„Circa 70% din cântarele agricole pentru masa de peste 10 tone au toate adaptările necesare pentru a putea fi automatizate până la ultimul nivel disponibil pe piață. Cântarele automatizate ne permit realizarea cântăririlor necesare fără prezența muncitorilor, toate datele, rapoartele, fiind transmise imediat producătorului. Astfel, cântăririle au loc automatizat la deplasarea șoferului cu autocamionul în zona de cântărire, iar toate datele sunt transmise în programul de gestiune, inclusiv datele de înmatriculare a mașinii și informații despre șofer”.

Sisteme de monitorizare a stării cerealelor din silozuri

Sistemul de monitorizare a stării cerealelor din silozuri permite verificarea temperaturii și umidității, astfel încât producătorii să intervină cu lucrările necesare.

„Datorită acestui sistem, fermierul poate monitoriza de la distanță ori de câte ori este necesar atât care este starea cerealelor din interior, datorită senzorilor conectați, cât și ce se întâmplă în exteriorul silozului, datorită camerelor instalate”.

Partenerul media – Agrobiznes.md.

Compania Victiana Trading House aduce sincere mulțumiri partenerilor care au susținut evenimentul:

  • Concernul auto Chery, Smartlight (solutii iluminări smart), Apa Dorna, DonCafe, AlinaBradu, KMB, True Dessert, NewsMaker.

„Business Event of Security Technologies” este un eveniment ce oferă o platformă de discuții pentru experți în tehnologii, agricultori, IT, Retail și alți lideri din industrie privind tendințele în tehnologii create pentru automatizarea și tehnologizarea afacerilor.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook Victiana Trading House, victiana.md sau apelați la +373 22 876 050.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale