‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 17 mai, 2024
18.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConsolidarea AUAI: O structură nouă va fi creată în Moldova

Consolidarea AUAI: O structură nouă va fi creată în Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Circa 30 de reprezentanți ai Agenţiei Naționale Îmbunătățiri Funciare, Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) și partenerilor de dezvoltare s-au întrunit pentru a discuta inițiativa creării unei uniuni de profil în sectorul asociativ de irigare.

Scopul acestei uniuni este de a reprezenta interesele asociațiilor și a membrilor acestora, oferirea de consultanță, susținere și asistență în advocacy. 

În cadrul evenimentului, Grupul de inițiativă al AUAI a prezentat situația actuală și evoluția sectorului de irigare, avantajele și obiectivele viitoarei uniuni.

În același timp, conducerea Agenției Naționale Îmbunătățiri Funciare a prezentat viziunile politicilor de stat, cerințele și prioritățile în domeniul îmbunătățirilor funciare și hidroameliorației pentru perioada următoare.

În discursurile lor, majoritatea reprezentanților AUAI au susținut idea creării Uniunii pentru ca o soluție pentru îmbunătățirea actului de reprezentare și comunicare a sectorului cu autoritățile locale, centrale și naționale, pentru dezvoltarea și eficientizarea activității membrilor, precum și pentru catalizarea investițiilor și constituirea parteneriatelor, inclusiv la nivel internațional.

Participanții au convenit să consulte membrii asociațiilor și să procedeze la convocarea adunării de constituire a Uniunii Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

‹ adv ›

În același timp, Grupul de inițiativă, cu suportul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, finanțat de USAID, va realiza acțiunile premergătoare adunării de constituire și va oferi asociațiilor suport consultativ cu privire la calitatea de membru al viitoarei uniuni. 

Notă: În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 39 de Asociații Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, cu peste 650 de membri-fermieri.

Suprafața ariei de deservire a Sistemelelor centralizate de irigare transmise în gestiunea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații constitie circa 30 mii ha, iar suprafața fizică irigată atinge cifra de circa 7000 ha de terenuri agricole.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›