‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriContrabandă cu nuci moldovenești: Veniturile, ascunse de administrator

Contrabandă cu nuci moldovenești: Veniturile, ascunse de administrator

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un administrator care se ocupa de exportul miezului de nucă și al nucilor în coajă va apărea pe banca acuzaților.

Potrivit procurorilor, chișinăuianul de 40 de ani este învinuit de evaziune fiscală de peste 3,7 milioane de lei.

Bărbatul ar fi comis faptele în octombrie-decembrie 2015, în contextul exporturilor mărfii în România și Turcia, ceea ce i-a generat venituri de peste 30 de milioane de lei.

Prin urmare, suplimentar dosarului penal trimis în judecată de procurorii PCCOCS, inspectorii fiscali au solicitat achitarea de către învinuit a penalităților și amenzilor de peste opt milioane de lei. 

Totodată, procurorii au solicitat și obținut aplicarea sechestrului pe bunurile imobile ale acestuia. Autoritățile au fost sesizate, în toamna anului 2019, de către administratorul de insolvabilitate al întreprinderii vizate, care a observat urme ale evaziunii fiscale investigate, iar la începutul lui 2020 oamenii legii au pornit urmărirea penală.

Învinuitul a fost condamnat recent într-un dosar penal trimis în judecată de procurorii PCCOCS – contrabandă cu miez de nucă de 57 de milioane de lei, exportat în Turcia, prin folosirea frauduloasă a contractelor fictive. 

‹ adv ›

Dosarul penal pentru evaziunea fiscală investigat a fost expediat pentru examinare Judecătoriei Bălți, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›