Corteva Agriscience investește în Lavie Bio, subsidiara Evogene de agricultură organică

108
Link sponsorizat

Corteva oferă în această tranzacție acțiunile deținute la TaxonBiosciences și va realiza o infuzie de capital în schimbul unui pachet acțiuni Lavie Bio.

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), companie pur agricolă, lider în domeniu, și Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), lider în biotehnologie și dezvoltator de produse inovatoare în domeniul științelor vieții, au anunțat astăzi o investiție Corteva care vizează filiala Evogene dedicată agriculturii organice, Lavie Bio (Lavie). Tranzacția va avea la bază un schimb de acțiuni, Corteva oferind integral pachetul său de acțiuni de la Tava Biosciences, companie deținută total de Corteva, la care se va adăuga o infuzie de capital realizată de Corteva în Lavie. Prin pachetul de acțiuni Taxon Biosciences oferit și a infuziei de capital, Corteva va ajunge să dețină 30% din Lavie, în timp ce Evogene va deține restul pachetului de 70%.

Capacitățile Taxon Biosciences sunt de așteptat să ofere o valoare sinergică semnificativă companiei Lavie și să accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colecția sa vastă de culturi microbiologice și lista de produse în faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerând abordarea companiei privind „proiectele care au la bază soluții biologice” și dezvoltarea de produse.

Link sponsorizat

Investiția Corteva în Lavie oferă drepturi pentru Corteva în dezvoltarea produselor de porumb și soia, permițând, de asemenea, ca Lavie să beneficieze de accesul și poziția de lider global a Corteva pe piețele de porumb și soia.

„Tranzacția demonstrează angajamentul constant al Corteva în a aduce pe piață tehnologii noi și diversificate pentru clienți”, a declarat Susanne Wasson, Președintele platformei de afaceri pentru protecția plantelor de la Corteva Agriscience. „Suntem încântați să colaborăm cu Lavie Bio – lider în domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua să accelerăm comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clienților din acest sector, categorie cu rată de creștere ridicată”, a continuat Wasson.

„Suntem foarte mulțumiți de preluarea Taxon și de infuzia de capital realizată de Corteva, lider mondial pe piața agricolă, care vin după aproape doi ani de colaborare în dezvoltarea de soluții. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare și a unor căi de acces către piețe importante, considerăm că tranzacția va îmbunătăți semnificativ capacitățile Lavie în dezvoltarea și comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, declară Ofer Haviv, Președinte & CEO Evogene și Președintele Consiliului de Administrație Lavie Bio.

„Ne bucură decizia Corteva, companie agricolă lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred că avansul  Corteva în materie de inovare în domeniul agricol și capacitățile complementare aduse de achiziționarea Taxon Biosciences, ajută Lavie în îndeplinirea misiunii de a îmbunătăți calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabilă și de a îmbunătăți productivitatea prin introducerea pe piață a unor produse agricole organice care au la bază microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio.

Agricultura organică presupune aplicarea externă a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, dăunătorilor benefici, biochimicalelor și mineralelor pentru optimizarea sănătății plantei. Lista de produse agricole organice include și biostimulatori care maximizează randamentul dat de o plantă și durabilitatea acestea, dar și pesticide pentru agricultura ecologică pentru controlul dăunătorilor. Agricultura organică este un segment cu creșteri susținute în piața de inputuri agricole.

Lavie se concentrează pe îmbunătățirea calității produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile și a creșterii productivității prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom. Abordarea Lavie este unică prin faptul că utilizează o platformă proprie de Biologie Computațională Predictivă (CPB), dezvoltată de Evogene, utilizând volume mari de date și soluții informatice avansate la care adaugă descoperiri, optimizări și stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generații de produse pe bază de microbiom. Lista de produse Lavie aflate în stadii avansate de cercetare adresează nevoi majore pentru culturile mari de tipul porumbului și grâului, dar și pentru culturile specializate, așa cum este cultura de struguri.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai ușor de recunoscut mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont.

Despre Evogene Ltd.

Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) este o companie lider în biotehnologie care dezvoltă produse pentru principalele piețe în materie de științele vieții, utilizând o platformă unică de Biologie Computațională Predictivă (CPB), care conține informații științifice și tehnologii de calcul avansate. Platforma este utilizată astăzi pentru identificarea si dezvoltarea de produse inovatoare pentru principalele domenii de activitate ale companiei (prin filiale sau divizii): produse chimice pentru domeniul agricol, soluții biologice pentru agricultură, soluții de tratare a semințelor, terapii pe baza microbiomului uman și producția de canabis medicinal. Fiecare filială sau divizie își stabilește propria listă de produse care intră în faza avansată de cercetare, precum și modul de acces al acestora pe piață, fapt demonstrat de colaborările cu alte companii lider globali precum BASF, Bayer, Corteva sau ICL.

Despre Lavie Bio Ltd.

Lavie Bio, o subsidiară Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN), își propune să îmbunătățească calitatea alimentelor, să susțină agricultura sustenabilă și creșterea productivității prin crearea unor produse agricole organice care au la bază microbiomul. Utilizând propria platformă de tehnologii de calcul predictiv, Lavie dezvoltă biostimulatori și pesticide bio de „ultima generație”.

Despre platformă Evogene de Biologie Computațională Predictivă (CPB)

Platforma CPB a Evogene a fost proiectată pentru realizarea de predicții bazate pe modele informatice (in silico) și ierarhizarea genelor, proteinelor, microbilor și moleculelor mici pe baza multiplelor atribute, element cheie în dezvoltarea cu succes și comercializarea noilor produse biotehnologice. Se estimează că ierarhizarea corectă a caracteristicilor produselor la începutul etapei de cercetare și nu în timpul procesului de dezvoltare reduce durata și costurile programelor de cercetare, dar, mai important, crește șansele de reușită. Capabilitățile platformei CPB sunt direcționate și spre optimizarea produselor și a posibilelor viitoare produse, având la bază rezultate generate de experimente și instrumente de analiza datelor.

Link sponsorizat

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here