FOTO: sanfrancisco.cbslocal.com

Tehnologiile moderne de păstrare și noile soiuri de mere asigură o păstrare îndelungată a fructelor. Totuși, știința nu stă pe loc, iar un nou soi de măr ar putea deveni preferatul producătorilor, scrie BBC.co.uk.

Termenul de păstrare de un an de zile a devenit o realitate datorită soiului Cosmic Crisp, care începând cu 1 decembrie este disponibil în vânzare în SUA. Cosmic Crisp reprezintă un hibrid al soiurilor Honeycrisp и Enterprise și a fost pentru prima dată obținut de oamenii de știință de la Universitatea din Washington în 1997. Dezvoltarea comercială a soiului a costat circa 10 milioane de dolari.

Fermierii din Washington au dreptul exclusiv să producă acest soi în următorii 10 ani. Soiul are pulpa crocantă, suculentă, gustul dulce-acriu, iar pielița de culoare roșie. Merele își pierd foarte încet culoarea roșie și își păstrează gustul și calitățile timp de 10-12 luni în depozite frigorifice.

Până în prezent, au fost plantate peste 12 milioane de pomi, iar un sistemul strict de control și autorizare nu permite cultivarea acestuia în afara Washington-ului.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here