‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 11 mai, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCrearea societăților de ameliorare: O nouă prioritate pentru a spori eficiența genetică a animalelor...

Crearea societăților de ameliorare: O nouă prioritate pentru a spori eficiența genetică a animalelor din ferme

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Reducerea dependenței de importuri a animalelor și stimularea dezvoltării sectorului zootehnic autohton este un angajament al MAIA.

În acest scop, astăzi, au avut loc discuții cu mediul academic, ANSA și crescătorii de animale despre elaborarea Programelor de ameliorare, care stau la baza recunoașterii societăților de ameliorare și care au rolul de a contribui la creșterea producției de lapte, carne și alte produse animaliere.

Vicepremierul Vladimir Bolea a menționat că, una dintre atribuțiile societăților de ameliorare va fi selecția și îmbunătățirea genetică a efectivelor de animale.

„Ne dorim să avem în fermele din țară animale valoroase din punct de vedere genetic. Noi trebuie să ne asigurăm că animalele pe care le importăm pot crește și produce eficient în condițiile climatice ale țării noastre.

În acest sens, societățile de ameliorare vor avea rolul de a selecta și reproduce animale înalt productive și de a aproviziona fermierii cu material biologic de prăsilă”, a declarat oficialul.

Participanții au convenit să coopereze pentru a aduce îmbunătățiri în reglementările legislative, care să ofere un cadru clar și previzibil pentru toți actorii implicați.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›