‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCreditul Agricol de Urgență: La MAIA a fost analizat progresul și unele dificultăți în...

Creditul Agricol de Urgență: La MAIA a fost analizat progresul și unele dificultăți în accesarea instrumentului financiar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc ședința grupului de lucru creat pentru identificarea mecanismelor de finanțare în agricultură, prezidată de secretarul de stat Alexandra Șian, cu prezența agricultorilor, reprezentanților băncilor comerciale și ODA.

Discuțiile au fost despre implementarea Creditului Agricol de Urgență în primele 2 săptămâni de la lansare.

Părțile au evaluat progresul actual în implementarea mecanismului de finanțare și au examinat posibilele obstacole cu care se confruntă crescătorii de cereale în accesarea fondurilor.

Unul dintre aspectele importante ale discuțiilor a fost refuzul unor cereri de creditare din partea băncilor.

În urma discuțiilor, s-a convenit că, pentru o înțelegere completă a contextului și a găsi soluții adecvate pentru fiecare problemă în parte este necesară continuarea dialogului între toate părțile implicate.

În intervalul 1-19 martie, la ODA au fost recepționate 84 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență, un instrument financiar conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale. Dintre acestea, 47 au fost aprobate.

‹ adv ›

MAIA este angajat să lucreze în strânsă colaborare cu toate părțile pentru a asigura că Creditul Agricol de Urgență își atinge obiectivul de a oferi un suport agricultorilor.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›