‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCriză de cartofi în Europa. Recolta din acest an, cu 20% mai mică decât...

Criză de cartofi în Europa. Recolta din acest an, cu 20% mai mică decât în 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În acest an producția de cartofi din principalele țări producătoare din Uniunea Europeană (Olanda, Belgia, Germania și Franța) va fi mai mică cu 20% față de 2017, arată datele Asociației Producătorilor de Cartofi din Europa de Nord-Vest (NEPG). Potrivit experților, recolta totală pentru Europa continentală nu se va apropia de nivelul de 20 de milioane tone. Deocamdată, nu au fost luați în calcul indicatorii din Marea Britanie, unde recoltarea cartofilor este încă în desfășurare, notează Agroportal.

Potrivit experților, scăderea producției totale se datorează unei scăderi semnificative a randamentului plantațiilor. Astfel, conform rezultatelor preliminare, producția de cartofi pe hectar în Belgia în acest an a scăzut cu o treime. În plus, această cifră este cu 20% mai mică comparativ cu nivelul mediu al producției de cartofi din Belgia în ultimii 5 ani.

Potrivit experților, problemele din acest an au apărut nu numai cu volumele, ci și cu calitatea cartofilor. Producătorii au raportat o calitate mai proastă a cartofilor, atât în ​​soiurile premium, cât și în cele pentru industria prelucrătoare. Problemele de calitate creează dificultăți serioase și costuri suplimentare pentru agricultori.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›