‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCSE: 50 de milioane de lei alocați pentru agricultorii afectați de intemperiile din vara...

CSE: 50 de milioane de lei alocați pentru agricultorii afectați de intemperiile din vara anului 2023

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii agricoli a căror recoltă de porumb a fost afectată de secetă în proporție de 60% și mai mult în vara anului 2023 vor beneficia de sprijin financiar, în vederea compensării parțiale a prejudiciilor.

În acest scop, din Fondul de intervenție este alocată suma de 50 milioane lei. Decizia a fost adoptată, astăzi, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

În plus, sprijinul financiar va fi acordat și agricultorilor din raionul Edineț, care au înregistrat pagube în livezi, în urma furtunilor și grindinei din luna iulie.

Cererea de acordare a sprijinului financiar, împreună cu documentele în original, însoțite de copii, se vor depune de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia la subdiviziunile AIPA din raza teritorială în care își desfășoară activitatea solicitantul de ajutor financiar.

Resursele financiare vor fi acordate solicitanților sub formă de plată directă per ha, în baza actelor de constatare a pagubelor. 

Reamintim că, inițiativa aparține Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, fiind anunțată inițial pe 16 ianuarie curent și susținută de Guvern.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›