‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDecizie CSE: Importul grâului, porumbului și a florii-soarelui, doar în baza unei licențe

Decizie CSE: Importul grâului, porumbului și a florii-soarelui, doar în baza unei licențe

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis prin Dispoziția 98 din 27 decembrie 2023, permiterea importului grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui, în următoarele trei luni, doar în baza unei licențe.

Astfel, vor fi supuse licențierii următoarele cereale: grâul, porumbul și semințele de floarea soarelui, inclusiv cele sfărâmate, cu excepția grâului dur, a porumbului și a florii-soarelui destinat însămânțării, precum și semințelor de floarea-soarelui decorticate.

Cererile vor putea fi depuse de persoanele juridice sau fizice care cresc animale, fabrică preparate pentru hrana animalelor, fabrică produse de patiserie, uleiuri sau grăsimi, practică morăritul.

MAIA urmează să elaboreze, în termen de cinci zile, regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea comisiei de licențiere.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Deci aceasta licență o pot obține exact cei care cumpărau de la producători. Cu aceasta licență de fapt se legalizează importul cerealelor din Ucraina. Producătorii din Moldova și România vor vinde cerealele doar în târguri și piețe. Ma întreb dacă cei de la București și Chișinău chiar sunt sănătoși la cap ? Părerea mea ca nu sunt.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii