joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
Acasă Advertoriale Cum poți economisi până la 30% pentru construcția cântarului auto

Cum poți economisi până la 30% pentru construcția cântarului auto

0
Cum poți economisi până la 30% pentru construcția cântarului auto

Cântarele auto sunt mecanisme costisitoare, dar, care influențează substanțial rentabilitatea afacerii dumneavoastră. Ele gestionează cu exactitate orice producție agricolă și sunt proiectate să dureze decenii, astfel investiția este justificată.

Noutăți bune pentru producătorii agricoli care intenționează să-și construiască un cântar auto: statul acordă ajutor bănesc sub formă de subvenții, compensând astfel până la 30% din costurile cântarului. Compania Comsales Grup – producător de cântare electronice industriale, oferă servicii de consultare și suport atât în construirea cântarului, cât și în pregătirea pachetului de acte necesare pentru obținerea subvenției.

Important! Cântarele auto recunoscute pentru subvenționare se includ în domeniul Utilajelor și Echipamentelor Tehnologice. Autoritatea administrativă care examinează cererile de acordare  și autorizare a subvențiilor este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (AIPA).

Sunt pasibili de subvenționare toți producătorii agricoli de pe teritoriul Republicii Moldova care au procurat bunuri de la furnizori și distribuitori, au la bază un plan de afaceri, nu au restanţe la momentul depunerii cererii la achitarea impozitelor şi taxelor și dovedesc, prin acte confirmative, realizarea investiţiei. Cererea de acordare a subvenţiei se examinează în dependență de complexitatea acesteia și volumul investiției pentru care se solicită subvenție, în termen de cel mult 2 luni de la data depunerii.

  Tot ce trebuie să știți despre subvențiile APIA pentru cântarele electronice auto

În conformitate cu Hotărârea Nr. 455 din  21.06.2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, mărimea sprijinului acordat se calculează sub formă de compensaţie din costul utilajului tehnologic nou, achitat integral.

Valoarea compensației pentru:

  • Fermele de bovine, şeptel de lapte – 50% din cost; maxim – 3 mil. lei;
  • Fermele de bovine, șeptel de carne – 30% din cost; maxim – 2 mil. lei;
  • Fermele apicole – 50% din cost; maxim – 500 000 lei;
  • Producătorii de produse oleaginoase și cereale – 30% din suma utilajului, maxim 1,5 mil. lei;
  • Procesare, uscare şi congelare a fructelor, strugurilor, legumelor şi cartofilor – 40% din valoarea echipamentelor, maxim 2 mil. lei/beneficiar cu excepţia grupurilor de producători, pentru care plafonul va constitui 4,5 mil.lei.);
  • Fermele zootehnice de alte specii din domeniul agricol (inclusiv a materialelor de construcție şi lucrărilor de proiectare, pentru fermele zootehnice de ovine și caprine) – 30% din cost; maxim – 1,5 mil. lei.

Încurajăm producătorii agricoli să considere oportunitatea de subvenționare pentru a-și stimula afacerea. După cum puteți vedea, compensațiile nu sunt deloc neglijabile, având în vedere faptul că, valoarea fondului de subvenționare a crescut pe parcursul anilor, iar dacă privim imaginea în ansamblu, ne dăm seama că o creștere a performanței în sector poate fi influențată parțial prin susținerea financiară a statului.

Documentele obligatorii pentru obţinerea subvenţiilor

Pentru a pregăti lista completă cu documentele pe care producătorii agricoli trebuie să le depună la centrul APIA, apelați cu încredere la producătorul de cântare electronice industriale – compania Comsales Grup, care oferă servicii de consultanță și suport pentru toți producătorii agricoli care doresc să-și construiască un cântar auto. Dacă au apărut întrebări, contactați reprezentanții companiei Comsales Grup și primii pași sunt deja făcuți.

Dorim tuturor producătorilor autohtoni prosperitate și mult spor!