‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCum se cresc micro-verdețurile într-o seră din Georgia

Cum se cresc micro-verdețurile într-o seră din Georgia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Microgreen este prima seră verticală din Georgia în care se produc micro-verdețuri, ce conţin de câteva ori mai multe vitamine şi minerale decât zarzavaturile obișnuite. Directorul serei, Marita Ghenebaşvili, spune că la moment, compania produce 15 specii de micro-verdeaţă.

„Aceasta este o seră urbană a viitorului, în care creştem microplante pe policioare cu iluminare specială. Principalul avantaj a acestei sere este controlul microclimatului, protecția împotriva insectelor, etc. În consecință, nu folosim pesticide sau îngrășăminte chimice, iar semințele sunt organice şi de cea mai înaltă calitate”, a spus Marita Ghenebaşvili.

FOTO: functionallife.com.ua

Micro-verdețurile sunt recoltate la fiecare 2 săptămâni, circa 600 kilograme pe lună. Produsele sunt realizate în supermaketele din Tbilisi, în restaurante şi hoteluri. Producătoarea a mai adăugat că, la moment, nu există probleme cu realizarea, o parte din produse fiind exportată în Qatar şi Arabia Saudită, însă exportul are caracter periodic. În seră se produc frunze de ridiche, broccoli, varză roşie, salată, ruccola şi altele. Suprafaţa serei este de 150 de metri2.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›