‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 7 mai, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCurs „Sommelier de Weekend”: o nouă ediție dedicată Vernisajului Vinului

Curs „Sommelier de Weekend”: o nouă ediție dedicată Vernisajului Vinului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Transformă o simplă curiozitate într-o aventură profundă și educativă participând la cursul „Sommelier de Weekend”, organizat de către Școala de Sommelier din Moldova.

„Sommelier de Weekend” oferă nu doar o oportunitate de a degusta și a învăța despre vinurile prezentate, ci și uneltele necesare pentru a aprecia pe deplin complexitatea și finețea acestora.

Înscrie-te la cursul din perioada 17-19 Mai 2024 pentru a afla mai multe despre:

  • Noțiuni generale de viticultură și vinificație
  • Soiuri de struguri și tipuri de vin locale și internaționale
  • Arta degustației
  • Arta asocierii cu bucatele.

Formularul de înregistrare, disponibil pe acest link.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare participarea la un curs de sommelier, mai ales în perioada unui asemenea eveniment cum este Vernisajul Vinului 2024:

1. Înțelegerea profundă a vinului

Un curs de sommelier îți va oferi cunoștințele fundamentale despre diferitele soiuri de struguri, procesele de vinificație, și cum influențează terroir-ul caracteristicile unui vin.

‹ adv ›

Aceste informații te vor ajuta să înțelegi nu doar ce bei, ci și de ce anumite vinuri au gusturi și arome specifice.

2. Dezvoltarea simțurilor

Sommelierii sunt instruiți să observe nu doar gustul, ci și aroma, culoarea și consistența vinului. Un curs de sommelier te va învăța cum să îți rafinezi simțurile pentru a detecta și aprecia nuanțele subtile ale vinurilor.

Aceasta este o abilitate de neprețuit la un vernisaj, unde varietatea de vinuri poate fi copleșitoare.

‹ adv ›

3. Abilități de pairing

A învăța cum să asociezi corect vinurile cu diferite feluri de mâncare poate transforma complet o masă. Cursurile de sommelier pun un accent deosebit pe arta pairing-ului, ceea ce te va ajuta să impresionezi oaspeții la orice eveniment sau chiar să îmbunătățești experiențele culinare personale.

4. Acces la o comunitate pasionată

Participând la un curs de sommelier, vei intra într-o comunitate de profesioniști și entuziaști ai vinului.

Aceasta este o oportunitate excelentă de networking, care poate deschide uși către evenimente exclusive, degustări private și chiar oportunități de carieră în industria vinului.

5. Profesionalism și recunoaștere

Certificările de sommelier sunt recunoscute la nivel global și pot servi ca un serios avantaj competitiv în industria ospitalității. Fie că dorești să lucrezi într-un restaurant de top, să te angajezi la o cramă renumită sau pur și simplu să te bucuri de vin ca un hobby serios, certificarea îți va valida pasiunea și expertiza.

6. Experiența unică a Vernisajului

La Vernisajul Vinului 2024, unde diferite crame își prezintă creațiile, a avea cunoștințe de sommelier îți permite să apreciezi la maxim fiecare pahar de vin degustat.

Vei putea recunoaște influențele regionale, tehnica producătorilor și chiar să anticipezi tendințele din industrie. Te-ai convins că ai nevoie de acest curs? Atunci te invităm să te înregistrezi pe acest link.

Costul programului este de 3600 de lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›