‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDanube Logistics câștigă în bătălia pentru porţile maritime ale ţării

Danube Logistics câștigă în bătălia pentru porţile maritime ale ţării

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe 7 septembrie 2016, Curtea de Circumscripție din Amsterdam a confirmat validitatea achiziționării de către Danube Logistics Holding BV în anul 2011 a intereselor patrimoniale ale Bemol Retail SRL și Easeur Holding BV în Danube Logistics SRL.

Instanţa a decis că tranzacţia este legală

Potrivit unui comunicat al Danube Logistics, instanța olandeză a decis că Contractul-cadru de vânzare-cumpărare, care a stat la baza tranzacției, este legal și, ca urmare, valabil și obligatoriu spre respectare de către părți.

„Pe parcursul litigiului, care a durat aproape doi ani, Easeur Holding BV și Bemol Retail SRL nu au reușit să-și probeze afirmațiile neîntemeiate care urmăreau scopul de a anula tranzacția din 2011, în vederea preluării controlului asupra Portului Internațional Liber Giurgiulești. În lunile următoare, pe lângă alte aspecte, instanța judecătorească olandeză va decide asupra mărimii compensației pe care Easeur Holding BV și Bemol Retail SRL urmează să o plătească companiilor Danube Logistics SRL și Danube Logistics Holding BV pentru daunele cauzate prin acțiunile lor”, se precizează în comunicatul companiei, citat de Mold-Street.

BERD are dreptul la dividende din Portul Giurgiuleşti

De notat că Danube Logistics este investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova.

Până în anul 2013 interesele economice în Danube Logistics erau partajate între Danube Logistics Holding BV și Credit Suisse. Urmare a restructurării financiare, în prezent Danube Logistics Holding BV partajează interesul economic în Danube Logistics SRL cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care are dreptul la o parte din dividende și venitul rezultat dintr-o eventuală vânzare a acțiunilor Danube Logistics, precizează compania.

De notat că omul de afaceri azer Rafiq Aliyev care controlează companiile Easeur Holding BV și Bemol Retail şi care din 2004 a fost investitorul în Portul Internaţional Giurgiuleşti nu a comentat deocamdată verdictul.

Amintim că în decembrie 2004, Guvernul Republicii Moldova a semnat un acord de investiţii cu grupul de companii Azpetrol pentru finalizarea construcţiei Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, a terminalului petrolier, a unei rafinării şi a unei reţele de benzinării.

‹ adv ›

În anul 2005, locul Azpetrol a fost preluat de Easeur Holding BV din Olanda, care controla trei companii din Moldova: Danube Logistics, Bemol Retail şi Bemol Trading.

În anul 2014, la cererea companiei olandeze Easeur Holding BV şi a firmei Bemol au fost iniţiate mai multe procese privind înstrăinarea companiei Danube, iar prin decizia irevocabilă a Curţii de Apel din 6 noiembrie 2014 a fost pus sechestru pe bunurile mobile ale companiei Danube Logistics în valoare de 162,6 milioane de lei.

La începutul anului 2015 în presă au apărut informaţii că Danube Logistics ar intenţiona să vândă Portul Giurgiuleşti transportatorului de petrol Conpet din România, care ar fi angajat şi firmă de consultanţă în acest scop.

‹ adv ›

Administraţia companiei Danube Logistics SRL a negat informaţia precum că ar purta negocieri privind vânzarea terminalului petrolier de la Giurgiuleşti.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›