‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDanube Logistics nu planifică să transmită către o altă companie operarea Portului Giurgiulești

Danube Logistics nu planifică să transmită către o altă companie operarea Portului Giurgiulești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania Danube Logistics nu planifică să transmită către o altă companie operarea Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Potrivit unui comunicat al companiei transmis către Agrobiznes, Portul Internațional Liber Giurgiulești a înregistrat în 2019 un nou record prin transbordarea a 1.1 mln tone de mărfuri, facilitând astfel exporturile din Republica Moldova către 44 de țări și importurile din 27 de țări.

„În contextul acestei evoluții de succes a portului și a business parcului, Danube Logistics S.R.L. a aprobat un program important de investiții care va dubla capacitatea de transbordare a mărfurilor uscate în Portul Internațional Liber Giurgiulești într-un termen de trei ani”, precizează compania în comunicat.

Danube Logistics SRL este o societate subsidiară al cărei proprietar unic este societatea olandeză Danube Logistics Holding B.V., care împarte interesele economice aferente părții sale sociale deținute în cadrul Danube Logistics S.R.L. cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Agrobiznes amintește că, zilele trecute au fost publicate informații potrivit cărora una din companiile holdingului Yildirim, care este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Turcia, ar fi gata să preia dreptul de operare a Portului International Liber Giurgiulești.

Despre aceasta s-ar fi discutat în cadrul unei vizite la Istanbul a Irinei Vlah, başkanul Găgăuziei, care împreună cu ambasadorul Moldovei Dmitrii Kroytor, a participat la întâlnirea cu șeful holdingului Yuksel Yildirim, care a avut loc în Turnul Yıldırım.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›