‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDecizie CSE: Cerealele și semințele oleaginoase ucrainene tranzitate - excluse din controalele ANSA

Decizie CSE: Cerealele și semințele oleaginoase ucrainene tranzitate – excluse din controalele ANSA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) prin dispoziția nr. 81 din 13 septembrie 2023 a decis că un șir de mărfuri originare din Ucraina, tranzitate prin teritoriul țării noastre, vor fi exceptate de la efectuarea controalelor ANSA, în conformitate cu practicile actuale ale Uniunii Europene:

Prin derogare de la prevederile art. 19 alin. (10) din Legea nr. 228/2010 cu privire la protecţia plantelor şi la carantina fitosanitară, ale pct. 19 din Regulamentul privind modul de trecere a frontierei de stat a mărfurilor supuse controlului de către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.93 8/2018, sunt exceptate de la efectuarea controalelor Agenţiei, mărfurile de la poziţiile tarifare 1001-1008, 1205, 1206 00 originare din Ucraina, aflate în regim vamal de tranzit internaţional, tranzitate prin teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, intrare Giurgiuleşti Reni şi ieşire Giurgiuleşti – Galaţi, precum şi transportate pe cale feroviară”, se arată în dispoziția publicată.

Totodată, organele vamale vor efectua vămuirea mărfurilor de la poziţiile tarifare 1001-1008 (cereale), 1205, 1206 00 (semințe și fructe oleaginoase) plasate în regim de tranzit internaţional prin punctele de trecere a frontierei de stat intrare Giurgiuleşti-Reni şi ieşire Giurgiuleşti-Galaţi, precum şi transportate pe cale feroviară, fără prezentarea deciziei Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›