‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDenis Vornices: În premieră pentru compania noastră, am livrat 300 de tone de mere...

Denis Vornices: În premieră pentru compania noastră, am livrat 300 de tone de mere în Suedia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agrodenidan este o companie agricolă specializată mai mult de 20 de ani în producerea fructelor de calitate înaltă. Anual, întreprinderea recoltează mai mult de două mii de tone de mere.

În ultimii ani, datorită investițiilor în calitate și participării la evenimente internaționale de promovare, compania a reușit să își diversifice piața de desfacere pentru mere.

Orientați anterior preponderent spre piața Rusiei, în prezent, Agrodenidan vinde mere către Emiratele Arabe, Israel, România, iar în septembrie 2023, a reușit să facă primele livrări în Suedia.

„Propunerea de a livra mere pe piața Suediei a venit de la importatorul căruia anterior îi vindeam mere pentru Emiratele Arabe. Condițiile de livrare au fost ca merele să fie de calitate extra și certificate GlobalG.A.P. În septembrie și octombrie 2023, am reușit să livrăm 300 de tone de mere de soiurile Golden Delicious și Gala”, spune Denis Vornices, director export și vânzări în cadrul Agrodenidan SRL, într-un interviu oferit Moldova Fruct.

Vezi mai multe despre Certificarea GLOBAL.G.A.P. SMART și GRASP pentru producători de fructe și legume.

Pentru merele de soiuri verzi cumpărătorul a solicitat calibrul 75+, iar merele să fie ambalate în cutii de 13 kg cu alveole. Merele roșii livrate de Agrodenidan au fost de calibrul 60-65, ambalate în pungi.

Cu scopul de a stabili contacte directe cu importatori din Suedia, Agrodenidan a participat, cu suportul Bridge destinat sectorului horticol, lansat de Agenția de Investiții și implementat de proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova la expoziția Nordic Organic Food Fair & Eco Living Scandinavia.

‹ adv ›
denis vornices

Vezi aici detalii despre programul Bridge.

„Participarea la acest eveniment era importantă pentru compania noastră pentru că dorim să creștem livrările pe această piață. Am înțeles care sunt avantajele pe care le-am putea avea din orientarea către Suedia: stabilitate și preț competitiv.

În cadrul expoziției am stabilit contacte cu mai mulți importatori de fructe suedezi. Discutăm în continuare condițiile de livrare. Vreau să menționez și despre parteneriatul stabilit cu Ambasada R. Moldova în Suedia care încearcă să faciliteze accesul merelor moldovenești pe piața suedeză”, accentuează Denis Vornices.

În anul 2023, Moldova a livrat, în premieră, către Suedia 380 tone de mere, 100 tone de struguri și 76 tone de prune.

Suedia a importat în anul 2022 – 82 mii tone de mere. Principalii furnizori pe această piață sunt Italia și Germania. Sunt în creștere cantitățile de mere exportate și de către Polonia și Ucraina.

‹ adv ›

De la lansarea programului Bridge, destinat sectorului horticol și apicol, 45 de dosare au fost aprobate.

Programul ajută companiile să participe la conferințe, vizite de studiu, expoziții, ateliere de lucru etc. Pentru a beneficia de program, vă invităm să vă înscrieți aici.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›