‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDeputaţii au operat modificări la Legea privind prețul și modul de vânzare-cumpărare a pământului

Deputaţii au operat modificări la Legea privind prețul și modul de vânzare-cumpărare a pământului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Deputaţii au aprobat joi, 6 februarie, în lectura a doua, proiectul de lege pentru completarea articolului 4 din Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului, comunică Moldpres.

Potrivit autorilor proiectului, modificările au drept scop facilitarea consolidării terenurilor agricole prin dezvoltarea pieței și a tranzacțiilor funciare de vânzare-cumpărare.

În urma modificării legislaţiei, a fost inclus un nou alineat în Legea privind vânzarea, la prețul normativ al pământului, a terenurilor din cadrul unui câmp sau a unei porțiuni a acestuia ocupate de drumuri existente care servesc activității agricole și drumurilor proiectate în acest scop, precum și fâșiilor forestiere proiectate, dar neplantate.

Vânzarea-cumpărarea se va efectua la cererea proprietarului terenurilor supuse consolidării, în cazul în care proprietar al acestui teren este una și aceeași persoană, și cu condiția să nu fie afectate procesele tehnologice de lucrare a terenurilor adiacente, precum și căile de acces către alte utilități.

Urmare a consolidării terenurilor agricole, se va elabora un nou proiect de organizare a teritoriului, reieșind din scopul propus de proprietarul terenurilor consolidate.

FOTO: cugetliber.ro

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›