‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
33.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDin 1 mai, piețele alimentare din Ucraina se vor redeschide

Din 1 mai, piețele alimentare din Ucraina se vor redeschide

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La data de 29 aprilie curent, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat o decizie conform căreia activitatea piețelor alimentare va fi reluată. În prima etapă, se vor deschide 872 de piețe alimentare, informează EastFruit.

Piețele care comercializează cu amănuntul și angro de pe teritoriul Ucrainei vor putea funcționa numai dacă vor respecta cerințele sanitare. În același timp, lista piețelor poate fi extinsă, cu condiția ca acestea să asigure condiții de muncă adecvate.

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a publicat astăzi, 30 aprilie, această decizie ceea ce înseamnă că începând cu 1 mai, piețele alimentare vor putea să își reia activitatea. Deciziile de deschidere a piețelor vor fi luate de către organele teritoriale ale Serviciului de Stat pentru siguranța alimentelor și protecția consumatorilor. Reprezentanții serviciului menționat vor supraveghea funcționarea piețelor și vor monitoriza respectarea normelor sanitare.

Printre principalele cerințe care trebuie respectate se regăsesc purtarea obligatorie a măștilor atât de către lucrători, vânzători, cât și cumpărători. Totodată, va fi verificată temperatura corpului. La fiecare intrare în piață trebuie să existe antiseptice, iar numărul cumpărătorilor nu trebuie să depășească o persoană la 10 metri pătrați. Suprafețele de contact trebuie dezinfectate la fiecare 3 ore. La sfârșitul zilei de lucru – curățarea și dezinfectarea a tuturor gheretelor este obligatorie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›