‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 16 mai, 2024
16.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDmitrii Pliușciov: Creștem 15 specii de microplante în sistem hidroponic - o oportunitate de...

Dmitrii Pliușciov: Creștem 15 specii de microplante în sistem hidroponic – o oportunitate de a realiza investiții corecte

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Dmitrii Pliușciov este un tânăr ambițios, care de aproximativ 5 ani se ocupă cu creșterea microplantelor în sistem hidroponic. Ideea de a dezvolta din aceasta o afacere a apărut după ce a revenit din SUA, unde a văzut pentru prima dată cum se cresc microverdețurile și a înțeles care sunt beneficiile lor.

„Recunosc, fac parte din categoria de oameni cărora le place să vadă imediat sau foarte rapid rezultatul muncii sale, astfel că acest segment mi s-a părut potrivit pentru mine. Microverdețurile sunt bogate în vitamine, nutrienți, antioxidanți, ceea ce le face să fie un produs ce nu trebuie să lipsească de pe masa fiecărui om. Inițial, am testat în condiții casnice această metodă de creștere, după care, văzând rezultatul, am decis să fac din acest hobby un business”.

Tânărul povestește că a studiat bine piața și a înțeles că are unde crește și se dezvolta, cu atât mai mult cu cât de produsul său s-au arătat interesați cei din segmentul Horeca, dar și restaurantele din Chișinău.

„Atunci când am identificat piața de desfacere am certificat producția noastră, am elaborat standardele tehnologice de producere. Altfel spus, am început businessul nostru corect, respectând toate cerințele. Acum, suntem cei mai mari producători de microverdețuri din țara noastră. Suprafața totală a complexului de producere este de circa 210 m.p. și creștem aproximativ 15-16 mii de boxe cu microverdețuri pe lună. Avantajul cel mai mare al sistemului hidroponic este faptul că, putem să ne extindem foarte rapid. Dispunem de spațiu cu o microclimă stabilă, respectiv, putem crește cantitatea de microverdețuri în funcție de cererea de pe piață”.

Compania lui Dmitrii, Papa’s Greens, la moment, propune salate din mixuri de microverdețuri sub brandul „Sălătate”, dar și flori comestibile. 

„Sunt de părerea că, produsele sănătoase nu trebuie să fie importate, dar trebuie să fie crescute aici, acasă. Pentru viitor, ne propunem să extindem sortimentul de microverdețuri pe care le vom distribui prin intermediul rețelelor cu care colaborăm. Ne dorim ca fiecare cetățean al țării noastre să aibă posibilitatea să consume zilnic produse sănătoase, folositoare și atât de necesare pentru sănătate, la un preț accesibil pe tot parcursul anului”.

Dmitrii susține că prin exemplu propriu vrea să demonstreze și altor fermieri din țara noastră că sistemul hidroponic este o oportunitate de a realiza investiții corecte.

„Exemplul meu, sper că va motiva și alți producători să nu le fie frică să investească în sistemul hidroponic. Desigur că există riscuri, dar așteptând și fiindu-ne frică, viața poate trece pe lângă noi”. 

Microplantele sunt plante tinere, aflate în primul stadiu de dezvoltare (7-10 zile). Fiind în acest stadiu al creșterii, ele sunt mult mai aromate, intense la gust, cât și mult mai bogate în nutrienți față de planta ajunsă la maturitate, chiar și până la 40 de ori mai mult, a mai adăugat Dmitrii Pliușciov. 

Actualmente, Papa’s Greens crește 15 specii de microplante cum ar fi floarea-soarelui, mazăre, ridiche, broccoli, ș.a.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›