‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDouă eleve CEHTA au câștigat Premiul Mare la un concurs de planuri de afacere

Două eleve CEHTA au câștigat Premiul Mare la un concurs de planuri de afacere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Două eleve de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul au devenit deținătoare a Premiului Mare la un concurs de planuri de afacere.

Concursul a fost organizat de Incubatorul de Afaceri din Sîngerei pe 30 septembrie 2023. Acesta a adunat peste 32 antreprenori și potențiali antreprenori din regiunea Nord a Republicii Moldova.

De la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul au participat cinci planuri de afacere, două dintre care au fost menționate. 

La secțiunea „Cel mai bun plan de afacere”, Premiul Mare a revenit elevei Berjan Anna, care a prezentat o viitoare afacere prietenoasă mediului și anume „Producerea și comercializarea viermicompostului”.

La cea de-a doua secțiune – „Cea mai bună ideea de afacere”, Premiul Mare a fost oferit elevei Iurcișin Ruxandra pentru ideea de afacere în „Creșterea plantelor pentru condimente”.

Suportul financiar de două mii de euro, acordat câștigătoarelor, va putea fi ridicat de către eleve la inițierea afacerii.

‹ adv ›

Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul are stabilit un parteneriat de un an cu Incubatorul de Afaceri Sîngerei, în cadrul căruia au fost organizate diferite activități, menite să promoveze educația antreprenorială în rândul tinerilor.

Ludmila Prociuc, directoare Incubatorul de Afaceri Sîngerei, expertă:

În cadrul concursului am admirat idei noi, axate mai mult pe protecția mediului și reciclarea deșeurilor, dar și dorința tinerilor de a dezvolta afaceri în țară. Felicităm toți participanții, în special învingătorii și le dorim realizări frumoase în ceea ce își propun!

Ruxandra Iurcișin, deținătoarea Premiului Mare, secțiunea „Cea mai bună idee de afacere”:

În cadrul acestui concurs mi-am testat competențele dobândite atât în cadrul unității de curs „Bazele antreprenoriatului”, cât și în cadrul altor activități de educație antreprenorială. Vreau să deschid o afacere aici, în Moldova, iar ideea creșterii plantelor pentru condimente mi se pare una potrivită și promițătoare.

‹ adv ›

Berjan Anna, deținătoarea Premiului Mare, secțiunea „Cel mai bun plan de afacere”:

Participarea la acest concurs mi-a oferit șansa să-mi promovez ideea mea de afacere, care a fost apreciată de experți. Producerea și comercializarea vermicompostului este o soluție inovatoare pentru a salva compoziția solului. Acesta este îmbogățit cu micro și macro elemente folositoare produse de  râme care, prelucrând deșeurile, produc vermicompost. Prin intermediul acestei afaceri voi încerca să schimb Rațiunea spre Sustenabilitate”.

Concursul este organizat de IP Incubatorul de Afaceri Sîngerei în cadrul Instrumentului de Susținere pentru Dezvoltarea RIAM, cu implicarea Organizației Internaționale a Muncii în cadrul proiectului „Stimularea Economiei Verzi în Republica Moldova”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›