vineri, 17 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDragoș David, Agromotor Premium: „Ne clasăm pe locul I în gama de tractoare Premium,...

Dragoș David, Agromotor Premium: „Ne clasăm pe locul I în gama de tractoare Premium, cu o cotă de piață de peste 23%”

Recomandate

În perioada 13 – 16 martie 2024, se desfășoară expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH, la care participă peste 60 de companii din sector.

Compania Agromotor Premium a expus o gamă largă de tehnică, utilaje și echipamente ale celor mai renumite branduri.

Anatol David, directorul general al companiei Agromotor Premium, afirmă că expoziția Moldagrotech este una dintre cele mai importante din sector care asigură o platformă de comunicare eficientă între companiile agricole și fermieri.

anatol david

„Tradițional, venim cu brandurile germane Amazone, Deutz Fahr, Krone și cele italiene Faresin și Mascar, astfel asigurând gama totală de mașini și utilaje agricole necesare pentru lucru în fermă.

Pe partea de tehnică Premium, Agromotor vine cu tehnologii de ultimă oră, ce ne ajută să obținem recolte mai mari cu cheltuieli mai mici.

Ne-am propus în cadrul expoziției să organizăm două instruiri referitoare la tehnologiile digitale în practică care îmbunătățesc precizia, viteza de lucru și contribuie la economia de combustibil și îngrășăminte.

Tehnologiile de precizie ajută să minimizăm timpul de lucru, costurile și risipa. Un exemplu ar fi semănatul variabil, ce presupune dotarea tehnicii cu un echipament ce determină după bonitatea solului sectorul unde se pot semăna un număr mai mare de semințe, iar în zonele afectate numărul de plante la ha se micșorează. Prin această metodă, se realizează o repartizare optimă a semințelor pe tot terenul”, explică Anatol David.

Dragoș David, Director subdiviziunea Agromotor Premium:

agromotor premium

„Chiar dacă avem tehnică agricolă din toate categoriile de preț și capacitate, strategia pentru piața noastră este să ne orientăm la tractoarele mari.

Un rezultat de menționat pentru tractoarele Deutz Fahr este faptul că în anul 2023, am luat locul I în gama de tractoare Premium și am obținut o cotă de piață de peste 23%.

Modelul nou 5125 G, care înlocuiește bestselereul anilor precedenți Deutz Fahr Agrofarm 115 G, este mai puternic 126 cai putere față de 115, capacitatea spate de ridicare este mai puternică cu aproape o tonă, are 5450 kg, un avantaj mare este la cutia de viteze care are 30 de trepte față și 30 de trepte spate, Power Shift și Power Shuttle, adică schimbătorul direcției este electro-hidraulic”.

Curând, venim cu patru modele noi 6230 TTV, 7250 TTV, 8280 TTV și 9340 TTV, toate în ediția specială WARRIOR, care înseamnă că tractoarele sunt în completație maximă cu ghidare, autopilot, capacitate maximă la pompa hidraulică, Load Sensing de 210 l/min.

În plus, vor fi disponibile în câteva culori noi, deosebite, de exemplu negru și verde mat.

„Printre marile lor avantaje se numără: economie cu 10-15% la consumul de combustibil comparativ cu media tractoarelor de pe piață, cutia de viteze TTV (Teramatic Transmision Vario) ce asigură confortul unei transmisii automate complete, dar și părți componente mecanice, ceea ce le face extrem de durabile și le oferă avantaje în plus în cazul lucrărilor grele”.

Amazone PreceaTCC a devenit câștigătoarea titlului FARM MACHINE 2024 în categoria semănat, în cadrul uneia dintre cele mai cotate expoziții de tehnică agricolă din lume – AGRITECHNICA, desfășurată anual la Hanovra, Germania, fiind desemnată cea mai precisă semănătoare de prășitoare din lume.

amazone

Pentru brandul Krone, venim cu modele noi de balotiere ajustabile pe bază de curele, Krone Vario Pack și o cositoare de tip nou pentru tractoare cu capacitate mai mică .”

Marcel Platon, manager vânzări:

marcel platon

Semănătoarea Precea este prevăzută pentru culturi prășitoare ca porumbul, floarea soarelui, sfeclă de zahăr, rapiță. Aceasta este dotată cu distribuitoare de îngrășăminte lichide și/sau solide, cu mărimi de lucru de la 4,50 m sau 6 rânduri, până la 6 m sau 8 rânduri.

O mare prioritate a acestei semănători față de altele este faptul că semănătoarea Precea este pusă în funcțiune prin distribuire pneumatică, ceea ce îi amplifică viteza de semănare pâna la 15 km la oră, față de semănătorile care sunt puse în funcțiune prin vacuum”.

Un alt avantaj este rotirea camerei împreună cu discul de însămânțat, astfel este asigurată o presiune constantă, dar și durabilitatea, deoarece garnitura nu se uzează atât de ușor și economisim la detalii.

Alt avantaj este reprezentat de formatorul de brazdă performant, ce se află între discurile de însămânțat ce ne permite să pregătim patul germinativ ideal și să avem o răsărire uniformă.

De asemenea, distribuirea îngrășământului este porționată exact sub sămânță.

Cadrele pot fi de 9 și chiar 12 m, au formă de H și ne dau posibilitatea de a micșora și lărgi distanța dintre rânduri de la 45 cm la 80 cm, în funcție de cultură și tehnologie.

Pentru mai multe detalii, accesați agromotorpremium.md.

Irina Pompuș
Irina Pompuș
Specialist în horticultură

Citește și ›

Advertoriale