‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDupă petrol, este prognozată scăderea prețurilor pentru cereale

După petrol, este prognozată scăderea prețurilor pentru cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Scăderea prețurilor mondiale ale petrolului, precum și a pieței bursiere italiene pe fondul coronavirusului, ar putea duce la o prăbușire a prețurilor pe piața mondială a cerealelor și a semințelor oleaginoase, scrie Latifundist.

Această opinie a fost exprimată de către economistul departamentului de investiții al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Andrei Yarmak.

Din cauza răspândirii coronavirusului, piața bursieră italiană de astăzi, 9 martie, a scăzut cu 10% în doar 10 minute. Ar fi putut scade și mai mult, dar după ce a scăzut cu 10%, comerțul a fost înghețat automat.

O altă schimbare este lipsa unui acord între Rusia și OPEC pentru reducerea producției de petrol, ceea ce a dus la o scădere record a prețurilor petrolului.

„Pentru Ucraina, acesta este mai degrabă un minus decât un plus, deoarece veniturile țării depind în mare măsură de vânzările țărilor unde se vinde petrolul. Este, de asemenea, un șoc pentru economia globală, întrucât multe din țări exportă în țările ce vând petrol”, a declarat economistul FAO.

Prin urmare, a subliniat Andrei Yarmak, nu ar trebui să ne bucurăm de pierderile potențiale ale vecinilor, pentru că dacă petrolul se ieftinește, vor începe imediat să se prăbușească prețurile mondiale pentru grâu, ulei de floarea soarelui și alte produse ale exporturilor agricole, iar acest lucru va afecta foarte mult stabilitatea economiei.

FOTO: foodbusinessnews.net; imagine simbol.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›