ULTIMELE ARTICOLE

Filip Beiu – proprietarul celui de-al 100-lea încărcător JCB vândut în Moldova

0

Încărcătoarele telescopice JCB au devenit de neînlocuit în cadrul întreprinderilor care au decis să investească în acestea.

Unii fermieri susțin că un singur încărcător poate înlocui chiar și 50 de muncitori, iar lucrările la care poate fi utilizat sunt foarte variate.

Primul încărcător telescopic marca JCB a fost vândut în Republica Moldova în anul 2011, iar la 10 ani de la comercializarea acestuia și al sutălea încărcător și-a găsit proprietarul.

„Am încredere în tehnica JCB, de aceea am optat pentru un încărcător telescopic de această marcă. Deja am reușit să încărcăm zeci de mașini cu cereale cu ajutorul acestuia. În plus, e de mare ajutor și în construcții. La moment, construim o hală pentru frigider. Și în câmp la semănat este foarte util, înlocuiește tractorul și mecanizatorii care tradițional transportau semințele, îngrășămintele. Totodată, este foarte util și în depozit. JCB și-a găsit peste tot utilitatea, noi știm cum să-l folosim, de aceea nici nu punem la îndoială importanța achiziției făcute”, ne-a spus Filip Beiu, proprietarul celui de-al sutălea încărcător telescopic comercializat în Moldova.

Primul încărcător JCB a fost vândut la nordul țării fermierului Alexei Chiriac. După un deceniu de exploatare, acesta încă este de folos.

„Suntem foarte mulțumiți de rezistența acestui utilaj. Acum avem deja 2 încărcătoare JCB în întreprindere. Sunt practice în lucru, nu sunt capricioase în reparație și necesită cheltuieli mici. Ce ține de exploatare, se merită de făcut această investiție. Cel ce are peste 10 ani încă este utilizat la realizarea lucrărilor, iar acest lucru confirmă calitatea și durabilitatea foarte bună”, ne-a spus Alexei Chiriac.

Potrivit lui Emil Guțu, director executiv Elit-Tehnica, pe măsură ce fermierii aflau despre avantajele încărcătoarelor telescopice JCB, vânzările creșteau, iar acum investiția în acestea este realizată cu mai multă încredere.

„Vânzările au crescut an de an, iar acum vindem de zece ori mai multe încărcătoare anual decât în anii 2012-2013. Încărcătoarele telescopice au devenit aproape că indispensabile la implementarea tehnologiilor în producere: utile la încărcarea big bag-urilor, cerealelor, transportarea acestora, dar și altele. Mulțumim fermierilor pentru încrederea oferită și ne bucurăm că putem livra acestora tehnică de calitate superioară marca JCB”, susține Emil Guțu.

În ultimii ani, vânzările de tehnică JCB la nivel mondial au crescut considerabil, înregistrând unele dintre cele mai promițătoare majorări.

Demonstrație Elit-Tehnica. Fermier: Un încărcător telescopic înlocuiește 50 de muncitori

0

Utilajele performante și calitative își merită deplin investiția, o confirmă fermierii care au optat pentru acestea și au reușit să-și eficientizeze esențial munca în cadrul întreprinderilor.

O demonstrație a astfel de utilaje pentru zeci de producători din țară a fost realizată recent de către compania Elit-Tehnica.

Încărcătoarele telescopice JCB AGRI: 527-58 LC, 531-70F, 541-70 AGRI, împrăștietorul de îngrășăminte solide EXACTA TL, plugul LD, stropitoarea HARDI NAVIGATOR, semănătoarea U-drill și semănătoarea Optima TF profi și-au demonstrat performanța în cadrul fermei Axedum.

„Ne bucurăm mult că reușim să obținem încrederea clienților noștri, iar aceștia revin pentru a achiziționa și alte utilaje după prima experiență. Un astfel de exemplu este și firma Axedum, practic, toate utilajele prezentate au fost achiziționate de aceasta în cadrul companiei Elit-Tehnica. Clientul este mulțumit atât de modelele propuse, cât și de deservirea care vine la pachet. Suntem mulțumiți de faptul că putem contribui la realizarea unei munci calitative și rapide în ferme”, a menționat Emil Guțu, director executiv Elit-Tehnica.

Utilajele prezentate în cadrul evenimentului au fost testate mai mulți ani în condiții de lucru, astfel că au reușit să-și confirme eficiența și performanța, devenind unele dintre cele mai utile în cadrul întreprinderii, care, spre exemplu, are deja 4 încărcătoare telescopice JCB.

„Aproximativ 90% din tehnica utilizată în cadrul întreprinderii a fost procurată de la compania Elit-Tehnica. Suntem foarte mulțumiți de aceasta. Mai întâi am achiziționat un tractor, apoi o combină, apoi semănători, iar ultimele achiziționate au fost încărcătoarele telescopice.

Un încărcător telescopic calitativ, cum sunt cele de la JCB, înlocuiește și 50 de oameni, noi ne-am convins. Cu ajutorul acestora lucrările sunt realizate mult mai rapid și eficient: le utilizăm de la lucrările necesare în construcții, până la depozitarea sau încărcarea cerealelor și alte lucrări. Totodată, în cadrul evenimentului, am demonstrat cum se aplică îngrășămintele Biovit și care este importanța acestora”, ne-a spus Ion Bob, șef producere Biovit, Axedum.

Dornici de a vedea cu ochii lor performanța tehnicii, la eveniment au participat mai mulți fermieri decât s-a estimat inițial. Aceștia au interacționat cu experții celor 2 companii, având parte de emoții tari.

„Mi-a plăcut mult demonstrația de tehnică, dar și recomandările specialiștilor. Ce ține de experiența de coaborare, avem în gestiune aproximativ o mie de hectare pe care cultivăm culturi de toamnă. Pentru a întreține aceste culturi au fost necesare investiții importante în utilaje, astfel că Elit-Tehnica este partenerul nostru de circa 10 ani.

Mai întâi am achiziționat o semănătoare, iar după și alte utilaje, cum ar fi un încărcător frontal JCB, cât și un max-cizel cu ajutorul căruia pregătesc solul la o singură trecere a a utilajului. Avantajul ultimului este acela că și în prezența precipitațiilor pe terenurile în pantă nu se dezvoltă eroziunea. Mă bucur mult de achizițiile făcute”, a menționat Andrei Ciobanu, Agro-Badicul, Cahul.

Compania Elit-Tehnica este distribuitorul oficial al unor dintre principalii furnizori de utilaje și echipamente agricole, cum ar fi: JCB, Kverneland, Hardi, Great Plains, Trimble, Petkus și altele, iar echipa de specialiști, la necesitate, oferă servicii de asistență pentru agricultorii care au achiziționat tehnică agricolă astfel încât aceștia să poate realiza toate lucrările în termeni optimi.

Elit-Tehnica angajează Manager vânzări pentru zonele Nord/Sud

0

ÎM Elit-Tehnica SRL – companie ce se ocupă de comercializarea și întreținerea Tehnicii Agricole, a lansat concurs de angajare pentru postul Manager vânzări pentru zonele Nord/Sud.

Dacă ești o fire dinamică și nu poți trăi fară comunicare, ești pasionat de a învăța ceva nou, fii sigur – anume tu ești persoana pe care o cautăm!

Responsabilități:

 • Comercializarea tehnicii agricole;
 • Extinderea bazei de clienți;
 • Stabilirea și menținerea relațiilor cu clienții;
 • Participarea la negocieri comerciale;
 • Încheierea contractelor. 

Cerințe față de candidat:

 • Studii în domeniul tehnic sau agrar constituie avantaj;
 • Cunoașterea avansată a limbilor română și rusă;
 • Pasiunea de comunicare și dorința de a învăța ceva nou.

Oferim:

 • Instruiri periodice;
 • Posibilitatea de avansare în domeniu;
 • Angajare oficială și întreg pachet social;
 • Salariu atractiv + bonus;
 • Număr corporativ;
 • Automobil de serviciu;
 • Echipă tânără și dinamică.

Invităm în echipa Elit-Tehnica colegi dornici să lucreze într-un mediu dinamic, gata să se dezvolte împreună cu noi.

 • Expediați CV-ul la adresa: [email protected];
 • Pentru detalii și informații suplimentare apelați: 068 168 861.              

Hai în echipa care va ține cont de aspirațiile tale!

Primul tractor Fastrac din Republica Moldova – ajuns la proprietar

0

Primul tractor Fastrac din Republica Moldova a fost achiziționat recent de către fermierul Gheorghe Jurcanu, C.A.P. Rumenagro de la Cahul.

Având în gestiune aproximativ 850 de hectare, agricultorul n-a pus la îndoială necesitatea investiției, mai ales ținând cont de faptul că tractoarele marca Fastrac au devenit renumite în întreaga lume datorită universalității pe care o pun la dispoziția fermierilor.

„În anul 2016 am cumpărat un încărcător marca JCB, fiind mulțumit de deservirea ce a venit la pachet cu achiziția, am decis în acest an să cumpăr tractorul Fastrac. Acesta asigură maxim confort și plăcere de a lucra în câmp”, susține Gheorghe Jurcanu.

Reprezentantul companiei „Elit -Tehnica” – dealerul oficial JCB, spune că la turația nominală motorul tractorului Fastrac 8330 dezvoltă 348 CP (cai putere), adică un plus generos de 32 kW (42 CP) sau 14% majorare a puterii, astfel tractorul poate face față practic la toate provocările.

„Fastrac 8330 este cel mai mare tractor marca JCB. Unul din avantajele principale este acela că tractorul Fastrac este universal – cu ajutorul acestuia pot fi realizate atât lucrările în câmp, cât și este util pentru realizarea altor lucrări din fermă. Este unicul tractor din lume la care cei 350 de cai putere – tracțiunea este distribuită în mod egal, 50% puntea față și 50% puntea spate. În plus, acesta oferă mai mult confort operatorului. Viteza de lucru în câmp este de până la 25 km/h”, explică Petru Bordan, Elit-Tehnica.

Fastrac este unicul tractor omologat în Uniunea Europeană pentru viteze de 75 km/h, iar în UE este admis și pe autostradă.

Amintim că, în 2019 Tractorul JCB Fastrac Two a stabilit un record mondial de viteză – 166.73 km/oră.

Elit-Tehnica lansează concurs de angajare pentru pozițiile Inginer stagiar și Specialist marketing

0

Compania Elit-Tehnica pune accent pe formarea echipei și creșterea tinerilor specialiști, iar dacă vrei să faci și tu parte din această echipă, află că sunt disponibile 2 oferte de angajare: Inginer stagiar și Specialist marketing.

Descrierea jobului Inginer Mecanic tehnică agricolă

Locație – Chișinău

Ce oferă compania:

 • Oportunitatea de stagiere, creștere și dezvoltare într-un mediu profesionist;
 • Perfecţionare personală şi profesională continuă;
 • Condiţii bune de lucru într-o echipă tînără și prietenoasă;
 • Un loc de muncă sigur, plăcut si pe măsură recompensat;
 • Instruire gratuită, training-uri pentru sporirea calificării;
 • Angajare oficială și întreg pachet social;
 • Perspectivă de creștere profesională rapidă;
 • Număr de telefon corporativ;

Cerințe:

 • Dorința de a deveni un Inginer profesionist;
 • Cunoștințe solide în domeniul reparației tehnicii agricole.

Descrierea jobului Specialist Marketing

Ce se oferă:

 • Salariu cu care să-ți asiguri familia;
 • Posibilități de avansare, dezvoltare, creștere profesională în cadrul unei companii de succes;
 • Acces la rețea corporativă de telefonie și restul rechizitelor ca să poți să-ți faci bine jobul;
 • Condiții bune de muncă și suportul colectivului, încât să fii bine, liber în exprimare și să-ți placă să lucrezi.

Profilul candidatului:

 • Studii superioare (Marketing/Jurnalistică);
 • Cunoașterea limbilor română și rusă (engleza va constitui un avantaj);
 • O persoană energică, dinamică și creativă;
 • Experiență de lucru în sfera corespunzătoare postului vacant reprezintă un avantaj.

Responsabilități:

 • Elaborarea planului de marketing anual al produselor Elit-Tehnica;
 • Implementarea politicii de marketing si vânzari;
 • Analiza pieței, implementarea noilor mecanisme pentru promovarea produsului;
 • Organizarea și coordonarea diferitor proiecte de marketing (expoziții, zile de câmp, demonstrații, evenimente de promovare a companiei) incluziv analiza eficienței lor;
 • Oferirea unei vizibilități brand-ului Elit-Tehnica și a brand-urilor de bază;
 • Pregătirea campaniilor de marketing;
 • Moderarea și întreținerea rețelelor de socializare, administrarea site-ului companiei.

Dacă te-ai regăsit printre rândurile de mai sus, expediază CV-ul la adresa [email protected].

Pentru detalii și informații suplimentare apelați: 068 168 861.

Te aşteptăm în echipa Elit-Tehnica!

75 de ani de inovație și recorduri: JCB își sărbătorește aniversarea

0

La 23 octombrie 1945, într-un mic garaj din Uttoxeter, Staffordshire, Joseph Cyril Bamford a fabricat prima remorcă basculantă, pe care a vândut-o apoi cu 45 de lire sterline pe piața locală. Din acel moment, a început istoria JCB, cu 75 de ani de realizări tehnice și profesionale. În cele mai dificile vremuri, compania nu încetează să investească în crearea de produse inovatoare.

Compania JCB, a treia după mărime marcă de echipamente de construcții din lume, a ajuns a fi numărul unu la nivel mondial în producția de buldoexcavatoare și stivuitoare telescopice.

Cu 22 fabrici aflate pe patru continente, 11 în Marea Britanie, 6 în India și altele în Brazilia, SUA, China și Germania, JCB a reușit să creeze locuri de muncă, datorită dezvoltării continue, pentru peste 10 mii de angajați în întreaga lume.

Fabrica și parcul industrial JCB și Rocester

TOP 15 realizări ale JCB pe parcursul a 75 de ani:

 • 1949: JCB Major Loader revoluționează tehnologia agricolă.
 • 1952: Se introduce primul buldoexcavator JCB, Mk 1.
 • 1963: JCB 3C duce productivitatea excavatorului la nivelul următor cu un design clasic.
 • 1964: se introduce primul excavator pe șenile JCB, JCB 7.
 • 1971: Încărcătorul hidrostatic pe șenile JCB 110 a reimplementat motorul pentru inovație.
 • 1977: Industria a cucerit un nou concept – manipulatorul telescopic JCB 520.
 • 1980: Introducerea JCB 3CX a necesitat o investiție cu o singură mașină în industria construcțiilor.
 • 1990: JCB a construit cel mai rapid tractor din lume – viteza 219 km/oră. JCB Fastrac a devenit primul tractor de mare viteză din lume, cu suspensie completă și tracțiune ridicată.
 • 1993: este introdus cel mai sigur mini încărcător din lume, robotul JCB.
 • 1997: succes rapid în industrie al stivuitorului Teletruk JCB.
 • 2006: Două motoare diesel JCB 444 într-un JCB Dieselmax au stabilit recordul mondial de viteză la sol.
 • 2010: modelele JCB Eco duc eficiența și productivitatea mașinii la un nou nivel record.
 • 2011: Istoria Centrului de vizitare JCB deschide ușile la sediul central din Staffordshire.
 • 2012: Motorul premiat EcoMAX Tier 4i / Stage IIIB intră în producție.
 • 2013: Producția de un milion de mașini – 22 tone JS220 – excavator pe șenile în argint spumant.
Video: Cel mai rapid tractor din lume

Dezvoltarea continuă – prioritatea numărul 1 a companiei JCB

Compania JCB investește continuu pentru a asigura unele dintre cele mai performante echipamente și tehnică existente pe piață.

Una dintre cele mai mari investiții din istoria companiei a fost dezvoltarea motorului T4 JCB Ecomax. Aproximativ 80 milioane de lie sterline au fost cheltuite pentru cercetarea și dezvoltarea unui nou sistem de combustie pentru ultima generație de motoare JCB Dieselmax, eliminând post-tratamentul în evacuare.

Astfel, JCB a ajuns să producă mai mult de 300 de utilaje diferite, precum buldoexcavatoare, stivuitoare telescopice de tip „loadall“, excavatoare pe șenile și pe roți, camioane articulate, motostivuitoare pentru suprafețe grele, mini-excavatoare, încărcătoare frontale și echipamente de compactare JCB Vibromax.

Axându-se și pe sectorul agricol, JCB produce o gamă de stivuitoare telescopice și tractorul Fastrac, iar pentru sectorul industrial – stivuitorul Teletruk.

Peste 50 de premii câștigate

Succesele companiei au fost apreciate la nivel mondial, astfel, JCB a câștigat peste 50 de premii pentru excelență în inginerie, export, design, marketing, management și pentru protecția mediului. Printre acestea se numără 27 de premii ale Reginei pentru Tehnologie și performanțe la export.

Noi obiective trasate

În fiecare an, compania JCB își stabilește noi obiective pe care le realizează cât se poate de reușit. Printre acestea se numără lansarea noilor uzine, dar și echipamentelor și utilajelor performante, adaptate necesităților pieței, ba chiar cu un pas înaintea acestora.

Urmăriți-ne! În continuare, urmează și alte articole relevante despre activitatea companiei JCB.


Concurs închis! Elit-Tehnica angajează Manager Departamentul Tehnic

0

Compania Elit-Tehnica, dealer oficial exclusiv al tehnicii JCB, Kverneland și Hardi, a lansat ofertă de muncă pentru funcția de Manager Departamentul Tehnic.

Responsabilități:

 • asigurarea organizării departamentului tehnic care cuprinde sfera de deservire și vânzare service, logistică, asigurare piese clienți și depozit;
 • planificarea activităților de dare în exploatare a tehnicii agricole și asigurarea mentenanței acesteia;
 • implementarea standardelor de deservire ale clienților;
 • organizarea și verificarea procedurii de lucru pentru cazurile de garanție;
 • acordarea suportului în activitatea de logistică;
 • stabilirea obiectivelor lucrative pe departament și menținerea sub control a executării acestora;
 • coordonarea activității de lucru a inginerilor;
 • conducerea cu dedicație și pasiune a unuia din cele mai importante departamnente din cadrul companiei.

Profilul candidatului:

 • persoană ambițioasă, orientată spre creșterea capacităților de Lider;
 • menținerea relației bune cu subalternii, chiar și atunci când sunt soluționate conflicte ce pot apărea la locul de muncă;
 • corectitudine, o viziune și obiective de valoare;
 • bune abilități de planificare, organizare și, cel mai important, sistematizare;
 • abilitățile de bun negociator/comunicator sunt bine-venite;
 • cunoașterea limbilor română și rusă, cunoașterea limbii engleze va constitui un avantaj;
 • bune abilități de operare calculator, preferabil studii Management, Transport, Logistică
 • Și pentru că te așteptăm în poziție de Manager, un avantaj esențial la angajare va constitui experiența de 3-5 ani de conducere a unui departament.

Elit-Tehnica oferă:

 • Posibilitate de creștere profesională în una din cele mai de succes companii cu profil tehnic;
 • Salariu motivant, bonusuri și premii, oferite transparent și sigur;
 • Atmosferă plăcută de lucru și condiții de muncă asigurate într-o companie care crede în forța anagajaților săi.

Expediați CV-ul la adresa electronică: [email protected]. Pentru detalii și informații suplimentare apelați: 068-11-22-68.

Beneficiază de oferta Elit-Tehnica. Mai ai la dispoziție doar câteva zile

0

Compania Elit-Tehnica vine la întâmpinarea fermierilor din țara noastră, în acestă perioadă, și a elaborat o ofertă avantajoasă. Achiziționează până pe 15 septembrie legendarul încărcător telescopic JCB, iar timp de un an compania Elit-Tehnica îți garantează deservire gratuită.

5 motive pentru a procura tehnică agricolă JCB:

 • Încărcător telescopic cu configurare de top;
 • Transmisie perfectă cu motor EcoMax – 4.8 l/km;
 • Economie sporită de combustibil cu peste 10% comparativ cu alte utilaje agricole similare;
 • Eficiență înaltă cu peste 25% în comparație cu alte tipuri de încărcătoare;
 • Confort asigurat în conducere datorită transmisiei hidrostatice și transmisiei Powershift.

Acum la Elit-Tehnica poți beneficia de condiții avantajoase la încărcătoarele telescopice – cel mai mare ajutor al fermierilor din Moldova!

Aproape 100 de fermieri au ales tehnica agricolă JCB pentru
a-și ușura munca în agricultură. 

De 18 ani compania Elit-Tehnica este aproape de toți fermierii din țară și de peste hotare!

Elit-Tehnica angajează Reprezentant Vânzări Tehnică Agricolă pentru Zona de Nord a țării

0

Compania Elit-Tehnica oferă posibilitatea de angajare pe timp de criză. Vrem în echipă oameni fericiți, pentru care vânzarea tehnicii să fie o plăcere de muncă.

Se oferă

 • salariu cu care să-ți asiguri familia, bineînțeles dacă ceea ce propunem noi, va corespunde cu ceea ce poți face TU;
 • posibilități de avansare, dezvoltare, creștere profesională în cadrul unei companii de succes;
 • acces la rețea corporativă de telefonie, automobil de serviciu și restul rechizitelor ca să poți face bine funcția.

Rolul tău

 • în cea mai mare parte a timpului vei desfășura negocieri comerciale cu clienții în interesul companiei, fiind în teritoriu și alături de clienți;
 • vei recepționa și procesa comenzile clienților, vei identifica necesitățile clienților și le vei oferi consultanța necesară legat de tot ce va conține o ofertă de vânzare;
 • vei participa la sesiuni de training, prezentări, evenimente ș.a.

Welcome în echipa Elit-Tehnica, compania care va ține cont de aspirațiile tale !!!

Sună la 068112268, 060300824, pentru a afla toate detaliile sau expediază CV la adresa de e-mail: [email protected]