‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEmbargou anulat pentru Orhei: Rosselkhoznadzor permite livrările de fructe și legume

Embargou anulat pentru Orhei: Rosselkhoznadzor permite livrările de fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Rosselkhoznadzor anunță că reia livrările de fructe și legume de la trei întreprinderi din raionul Orhei. Decizia ar fi fost luată în urma unei discuții cu președintele raionului Orhei, dar și urmare a unei analize a situației fitosanitare a regiunii, scrie Newsmaker.md.

Inspectorii Rosselkhoznadzor declară că, din 7 octombrie permite furnizarea de fructe și legume de la trei întreprinderi din Republica Moldova. Este vorba despre: GT Petru Maler, SRL Laur Matei și SRL Rusmiliud.

Se menționează că decizia a fost luată în urma negocierilor cu președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, precum și în urma unei analize a situației fitosanitare a regiunii.

„Rosselkhoznadzor a selectat trei întreprinderi situate în raionul Orhei, unde nu au fost depistate anterior obiecte de carantină”, se precizează în declarația instituției. 

Se mai declară că importurile de la cele trei întreprinderi din Orhei vor fi efectuate sub controlul laboratorului.

„Dacă se va confirma siguranța fitosanitară a produselor importate din raionul Orhei, pe viitor Rosselkhoznadzorul va lua în considerare posibilitatea extinderii listei întreprinderilor agricole”, se arată în declarația Rosselkhoznadzor. 

‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Doar citeva intrebari :cum ca doar pentru Rainul Orhei? Si cum ca doar pentru a Estea 3 intreprinderi?… cine sunt ei si a cui apartin?…
    Jocul asta politic a lui Sor a rupt coaie…., ce vor sa spuna ca sunt unicile intreprinderi di toata rep . Moldova care fac „Cele mai perfecte ftucte di legume „, nu as pune mi a in foc pentru ei, AR putea sa fie si cele mai relè fin Moldova, dar daca o vorghit ILAN SOR…. pentru ei, II om de mare valoare in Tara noastra…

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›