miercuri, 22 mai, 2024
11.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeErbicidul Kamelot® - o barieră de netrecut pentru buruieni în culturile de porumb, floarea-soarelui...

Erbicidul Kamelot® – o barieră de netrecut pentru buruieni în culturile de porumb, floarea-soarelui și soia

Recomandate

Kamelot® este un erbicid sistemic pre și postemergent, cu acțiune la sol și pe frunze, pentru combaterea unei game largi de buruieni anuale de cereale și dicotiledonate în culturile de porumb, floarea-soarelui și soia.

 • Substanță activă: s-metolaclor+terbutilazină, (312,5+187,5) g/l.
 • Forma preparatului: emulsie – suspensie.
 • Norma de consum: 4 l/ha.

Avantajele erbicidului Kamelot:

 • distrugerea unei game largi de buruieni anuale dicotiledonate și buruieni cerealiere;
 • spectru tehnologic vast și diverse opțiuni de aplicare;
 • perioadă lungă de efect protector (8 – 10 săptămâni);
 • nu este nevoie de încorporare (cu excepția condițiilor de secetă);
 • selectivitate ridicată, posibilitate de utilizare pe parcelele selectate;
 • combaterea întregului spectru de buruieni, inclusiv a speciilor cu termen de germinare târziu, în combinație cu un erbicid de asigurare;
 • utilizare flexibilă în diferite tipuri de rotații ale culturilor.

Spectrul de acțiune

Kamelot asigură controlul a peste 90 de specii de buruieni dicotiledonate, printre care: ambrozie, pelin, troscot, muștar de câmp, răcovină, lobodă, susai, lungurica, ridiche sălbatică, mușețel, zârnă, busuioc, știr etc.; precum și specii graminee: iarba-bărboasă, mohor, meișor etc.

Mecanismul de acțiune

Ingredientele active ale produsului blochează procesul de germinare al buruienilor.

S-metolaclorul are un efect complex: provoacă inhibarea biosintezei lipidelor și a acizilor grași, a flavonoidelor și a biosintezei proteinelor, ceea ce duce la inhibarea biomoleculelor care conțin serohidril și a acetil coenzimei A.

Acest mecanism de acțiune limitează dezvoltarea rezistenței buruienilor la erbicid. Terbutilazina inhibă transportul de electroni în fotosistemul II în timpul fotosintezei.

Kamelot® are o acțiune sistemică, pătrunde rapid în interiorul buruienilor și le oprește creșterea.

În sol, produsul pătrunde prin cotiledoanele buruienilor dicotiledonate și prin coleoptilele buruienilor cerealiere; în buruienile aflate în vegetație pătrunde prin rădăcini și frunze, provocând moartea acestora.

Viteza și impactul erbicidului Kamelot

Când se tratează solul înainte de germinare, speciile de buruieni sensibile nu germinează sau apar germeni neviabili cu semne evidente de cloroză sau necroză foliară.

Atunci când preparatul este aplicat după germinare, buruienile se opresc rapid din creștere și nu mai concurează cu cultura. Moartea completă a buruienilor are loc în 10 – 20 de zile de la aplicare.

Perioada de acțiune protectoare: Pe toată perioada de vegetație. 

Recomandări la utilizare

La floarea-soarelui Kamelot® se aplică prin stropirea solului până la semănat cu încorporare sau după semănat, până la apariția culturii.

erbicid floarea soarelui

La porumb erbicidul se aplică prin stropirea solului până la semănat cu încorporare sau după semănat până la răsărirea culturii, ori până în faza de 3 frunze ale culturii.

Erbicidul Kamelot® asigură și combaterea buruienilor mono- și dicotiledonate anuale în cultura de soia. Aici, este recomandat a fi aplicat prin stropirea solului până la semănat cu încorporare sau după semănat, până la apariția culturii.

În cazul pulverizării solului înainte de semănatul culturii, în cazul secetei pedologice, pentru a obține cel mai bun efect, se recomandă aplicarea preparatului în cadrul culturii premergătoare semănatului, dar nu mai adânc de 5 cm.

În cazul aplicării postemergente, se recomandă tratarea culturilor în faza de semințe de buruieni dicotiledonate – 2 perechi de frunze adevărate, buruieni cerealiere – până la faza de 3 frunze.

Pe soluri grele sau cu conținut ridicat de humus trebuie utilizate doze maxime de Kamelot®.

În condiții de primăvară uscată, se recomandă, de asemenea, utilizarea dozei maxime de erbicid, caz în care poate fi necesară încorporarea acestuia în sol.

Pe solurile ușoare, cu rezerve scăzute de humus în stratul de 0 – 20 cm, este necesar să se reducă doza de consum de erbicid la 3 litri/ha.

În cazul aplicării în preemergență, precipitațiile ușoare după sau în timpul tratamentului nu reduc eficacitatea preparatului.

Preparatul trebuie să fie bine agitat în ambalaj înainte de aplicare.

Fitotoxicitate

Cu condiția respectării regulilor de aplicare, riscul de fitotoxicitate este minim. Rezistența porumbului și a florii-soarelui la tratament se datorează metabolismului accelerat al substanțelor active în cultură.

Posibilitatea de apariție a rezistenței: Absentă, dacă se respectă recomandările.

Compatibilitate

În cazul înmulțirii excesive a buruienilor dicotiledonate și a absenței germenilor de buruieni cerealiere sau a prezenței acestora în faza optimă pentru tratament, eficacitatea împotriva dicotiledonatelor poate fi crescută prin amestecul în rezervor de Kamelot® cu Balerina®, 0,3 – 0,5 l/ha.

În cazul infestării mixte a câmpurilor, este optimă utilizarea amestecului de rezervor Kamelot® + Dublon Gold®, 70 g/ha (sau Kreuzer®, 0,07 kg/ha)+ surfactantul Adyu® (soluție 0,1%).

Experiență de producție pe teren

Cultură: Porumb
Buruieni: Buruieni anuale dicotiledonate și cereale în faza de dezvoltare de la semințe la două frunze adevărate, 578 buc/m2.
Rata de consum: 4 litri/ha.

Aplicare în faza de 2 – 3 frunze ale culturii.

Rezultatele aplicării Kamelot la 15 zile de la tratament:

 • Kamelot – 4,0 l/ha Control – fără tratament.

30 de zile după tratament:

 • Camelot – 4,0 l/ha Testare – fără tratament.

60 de zile după tratament:

Consumul de soluție de lucru: 200 – 300 litri/ha.
Ambalare: Recipiente de 10 litri.

Pentru mai multe detalii despre produs, apelați la distribuitorii companiei Avgust, lista cărora e disponibilă pe acest link.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale