‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExecutivul a aprobat un Regulament ce va spori eficiența și responsabilitatea în utilizarea subvențiilor...

Executivul a aprobat un Regulament ce va spori eficiența și responsabilitatea în utilizarea subvențiilor în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În contextul susținerii dezvoltării durabile a comunității agricole, Executivul a adoptat cerințe și măsuri pentru prevenirea și combaterea utilizării nejustificate a subvențiilor acordate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR).

În acest sens, a fost aprobat Regulamentul privind procedura de introducere și, după caz, de excludere a subiecților subvenționării în/din Lista de interdicție a subiecților subvenționării. 

Prevederile documentului au scopul de a disciplina și responsabiliza beneficiarii de subvenții, precum și de a spori eficiența în distribuirea resurselor financiare din bugetul de stat. 

Proiectul prevede că Lista de interdicție va fi întocmită și ținută de AIPA, care este structură organizaţională din sfera de competenţă a MAIA, responsabilă de gestionarea şi controlul FNDAMR.

De asemenea, documentul stabilește că subiecții subvenționării incluși în Lista de interdicție nu vor putea beneficia de subvenții pentru o perioadă de 5 ani.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›