‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExperții olandezi prognozează o creștere a prețului la soia în 2019

Experții olandezi prognozează o creștere a prețului la soia în 2019

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Experții se așteaptă ca în 2019 prețul boabelor de soia va crește la nivel mondial pe fondul conflictului comercial dintre SUA și China.

Experții olandezi de la Rabobank și-au revizuit prognozele privind prețul boabelor de soia pentru anul calendaristic care urmează, în raportul lor din octombrie: în primul trimestru al anului 2019, prețul mediu al soiei era de 292 euro/t, transmite Agroxxi.

Potrivit prognozei Rabobank, prețul la soia în al doilea trimestru al anului viitor va însuma 298 euro/t. În a doua jumătate a anului 2019, prețurile vor începe să scadă la 295 euro/t.

Creșterea preconizată a prețului, cel puțin până la jumătatea anului 2019, este asociată cu o recoltă de soia mai mică așteptată în SUA anul viitor.

Potrivit Rabobank, în 2019, agricultorii americani vor cultiva soia cu 2,9 milioane de hectare mai puțin decât au semănat în 2018, orientându-se spre creșterea producției de grâu, porumb și bumbac. Astfel, suprafața semănată cu soia în SUA va fi de aproximativ 33,4 milioane de hectare.

În ceea ce privește comerțul exterior, Rabobank consideră că este puțin probabil ca China  să oprească complet importul de soia din Statele Unite, așa cum planifică.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›