FOTO: Mir24.tv

De la 1 ianuarie 2019, Rusia a impus sancțiuni pentru importul mărfurilor ucrainești precum și a mărfurilor din alte țări, ce sunt exportate în Federația Rusă prin tranzitarea teritoriului Ucrainei. Printre mărfurile menționate sunt produse industriale, echipamente electrice, alcool, legume, fructe, etc. Acest lucru ar putea afecta și exportul realizat de către producătorii moldoveni, scrie Regnum.ru.

Majoritatea întreprinderilor care au căzut sub incidența decretului lui Medvedev sunt acele entități exportatoare spre Rusia față de care autoritățile ruse au anulat, pe perioada 1 ianuarie- 30 iunie 2019, taxele la importurile de fructe și legume proaspete și conservate, precum și de produse vitivinicole.

Noul decret blochează principalul canal al exporturilor moldovenești către Rusia, care tranzitează Ucraina și, totodată, face ca produsele moldovenești să devină necompetitive în Rusia.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis la data de 9 ianuarie curent, o scrisoare premierului rus Dmitrii Medvedev prin care îl roagă să găsească o soluție în situația creată privind unele categorii de mărfuri din Moldova, care au căzut concomitent sub incidența a două decrete a Guvernului rus.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here