‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFabricat în Moldova 2024 - 350 de expozanți, 45 de companii participante noi

Fabricat în Moldova 2024 – 350 de expozanți, 45 de companii participante noi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Produsele și serviciile a cca 350 de antreprenori din Moldova sunt expuse, în perioada 31 ianuarie- 4 februarie 2024, la CIE Moldexpo (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1), la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale Fabricat în Moldova.

În cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare a expoziției, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu HAREA, a menționat:

„Suntem la cea de-a XXI-a ediție a celui mai așteptat eveniment expozițional, care poate fi, pe bună dreptate, denumit oglinda pieței moldovenești. Pe o suprafață de 2 800 mp, cca 350 de antreprenori autohtoni din toate domeniile economiei naționale și regiunile țării, pe parcursul a 5 zile, vor oferi consumatorilor produse și servicii de înaltă calitate, la preț de producător.

Ediția curentă se va desfășura sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!”, iar, începând cu anul 2024, evenimentul va fi reprezentat de un nou logo – harta Republicii Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia statului. Prin noul logo dorim să prezentăm aspirațiile țării pentru progres și dezvoltare. Acesta va servi drept un ambasador vizual pentru atragerea turiștilor și a investitorilor străini”, a punctat  Sergiu HAREA.

Dorin RECEAN, Prim-Ministrul RM: 

„Oamenii din Moldova sunt talentați, inventivi și muncitori. Iar acest lucru se vede cel mai bine prin diversitatea produselor și serviciilor pe care le oferă antreprenorii noștri, prezenți în aceste zile la expoziția „Fabricat în Moldova”. Îndemn toată lumea să vină la Moldexpo, să viziteze această expoziție, să cumpere produse autohtone și să se mândrească cu tot ce fabrică mai bine țara noastră. În așa fel sprijinim oamenii de afaceri și dezvoltăm economia țării.

Procesul de integrare europeană ne oferă și mai multe oportunități și piețe de desfacere pentru produsele noastre. Trebuie să valorificăm acest potențial enorm. Guvernul, la rândul său, va continua să susțină inițiativele antreprenorilor, inclusiv pe piețe internaționale.”

Președintele CCI a mai anunțat că în cadrul ediției curente a expoziției „Fabricat în Moldova”, vizitatorii pot întâlni circa 45 de companii participante noi, aici vorbim atât de producători din domeniul textil, industrial, alimentar, dar și prestatori de servicii.

Standurile acestora le găsiți în cele 2 pavilioane expoziționale.

Expoziţia este amplasată sectorial, în funcție de profilul de activitate și, din cauza unor avarieri a pavilionului 3, doar în pavilionul central și pavilionul 2, după cum urmează:

‹ adv ›

Pavilionul Central

Sunt expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 15 raioane din republică, printre care: Hîncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Râșcani, Cimișlia, Strășeni, Ștefan-Vodă, Cahul, Căușeni, UTA Găgăuzia și altele.

În cadrul edițiilor precedente tot mai multe consilii raionale s-au mobilizat ocupând suprafețe din ce în ce mai mari și au adunat cei mai buni producători autohtoni locali care vor reprezenta cu mândrie raionul de unde provin.

Pavilionul Nr.2

Sunt expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, precum și alte bunuri de larg consum. Aici vor fi concentrate cei mai buni producători de textile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova.

‹ adv ›

Zona expozițională deschisă

Corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, catering.

La expoziție participă și instituțiile publice prestatoare de servicii, precum ANOFM, ODA, instituții bancare, organizații non-guvernamentale, meșterii populari, etc.

Cât despre programul de afaceri, acesta se desfășoară în toate zilelele expoziției. Astfel, invităm mediul de afaceri să participe, gratuit, la seminare, prezentări, traininguri si workshopuri.

Programul de afaceri poate fi urmărit aici.

Cu suportul Primăriei Chișinău, în perioada 31 ianuarie- 04 februarie 2024, între orele 10:00 – 17:00, va activa ruta temporară de autobuz „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt – Centrul Internațional Expozițional „MOLDEXPO”, pentru transportarea, gratuită, a cetățenilor și oaspeților capitalei către pavilioanele Expoziției „Fabricat în Moldova”.

Ruta de autobuz va efectua curse spre și dinspre C.I.E. „MOLDEXPO”, conform următorului itinerar:

TUR: str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – str. Alexei Șciusev – str. Constantin Stere – str. Vasile Lupu – str. Grigore Alexandrescu  („Moldexpo”).

RETUR: str. Grigore Alexandrescu – str. Vasile Lupu – str. Constantin Stere – str. Alexei Șciusev – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024 este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu ODA.

Partener general: maib.

Notă: Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024  include un vast program de afaceri, care va permite exploatarea la maxim a posibilităților pentru dezvoltarea afacerilor și va reprezenta o platformă unică de colaborare între mediul de afaceri, instituțiile publice și de suport al business-ului, având drept scop îmbunătățirea mediului de afaceri în țara noastră.

‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›