‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFamilia Cecoi, legumicultori: An de an investim și nu pierdem speranța că și la...

Familia Cecoi, legumicultori: An de an investim și nu pierdem speranța că și la noi se pot dezvolta afaceri de succes

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Familia Cecoi, de ani buni, și-a legat viața de agricultură, ajungând să crească legume pe zeci de hectare în satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi.

An de an investind, accesând credite și procurând utilaje agricole și-au extins suprafața până la 67 de hectare. Morcovul, ceapa, cartoful și sfecla roșie fiind culturile de bază pe care le cultivă familia.

Tot în cadrul acestei întreprinderi, am avut ocazia să apreciem, acum câțiva ani, cum are loc creșterea morcovului de diferite culori: oranj, roz, mov și alb.

morcov multicolor

Antreprenoarea Aurelia Cecoi a început să se implice în afacere în anul 2017, când a renunțat la activitatea de contabil și s-a dedicat mai mult afacerii de familie, în care era implicat soțul, fratele și tată acestuia.

aurelia cecoi

Pe lângă asigurarea infrastructurii necesare în câmp, familia a reușit să dezvolte și o parte din infrastructura necesară de post-recoltare.

Acum câțiva ani, Aurelia Cecoi ne-a menționat că un vis al familiei este de a construi un frigider, achiziționa o casă de ambalare și plasa propriul produs pe rafturile magazinelor autohtone.

‹ adv ›

O parte din obiective s-au realizat, având o secție de ambalare a legumelor.

Aceasta este dotată cu utilaje și echipament modern, inclusiv ca urmare a accesării fondurilor de dezvoltare oferite de stat și partenerii Republicii Moldova.

Pe terenuri este instalat un sistem de irigare performant, care contribuie la obținerea unei recolte calitative.

‹ adv ›

Până în prezent, afacerea a beneficiat de resurse prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, iar acum proprietarii intenționează să acceseze fonduri în cadrul Programului guvernamental de stimulare a investițiilor „373”. 

ceapa

„An de an investim în tehnica agricolă și suntem siguri că și la noi în țară se pot dezvolta afaceri de succes. Cel mai complicat proces a fost asigurarea irigării terenurilor.

Acum, însă, suntem deschiși să-i ghidăm și pe alții, să împărtășim experiența noastră”, a spus Aurelia Cecoi în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Guvernului.

Legumele produse sunt distribuite în rețelele de magazine din toată țara, sunt comercializate pentru procesare sau realizate pe piața locală.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›