Familia Cecoi, de ani buni, și-a legat viața de agricultură, ajungând să crească legume pe zeci de hectare în satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi.
An de an investind, accesând credite și procurând utilaje agricole și-au extins suprafața până la 67 de hectare. Morcovul, ceapa, cartoful și sfecla roșie fiind culturile de bază pe care le cultivă familia.
Tot în cadrul acestei întreprinderi, am avut ocazia să apreciem, acum câțiva ani, cum are loc creșterea morcovului de diferite culori: oranj, roz, mov și alb.
Antreprenoarea Aurelia Cecoi a început să se implice în afacere în anul 2017, când a renunțat la activitatea de contabil și s-a dedicat mai mult afacerii de familie, în care era implicat soțul, fratele și tată acestuia.
Pe lângă asigurarea infrastructurii necesare în câmp, familia a reușit să dezvolte și o parte din infrastructura necesară de post-recoltare.
Acum câțiva ani, Aurelia Cecoi ne-a menționat că un vis al familiei este de a construi un frigider, achiziționa o casă de ambalare și plasa propriul produs pe rafturile magazinelor autohtone.
O parte din obiective s-au realizat, având o secție de ambalare a legumelor.
Aceasta este dotată cu utilaje și echipament modern, inclusiv ca urmare a accesării fondurilor de dezvoltare oferite de stat și partenerii Republicii Moldova.
Pe terenuri este instalat un sistem de irigare performant, care contribuie la obținerea unei recolte calitative.
Până în prezent, afacerea a beneficiat de resurse prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, iar acum proprietarii intenționează să acceseze fonduri în cadrul Programului guvernamental de stimulare a investițiilor „373”.
Legumele produse sunt distribuite în rețelele de magazine din toată țara, sunt comercializate pentru procesare sau realizate pe piața locală.
Comentarii