Serghei Bukushev, un fermier din regiunea Akmola, Kazahstan, vrea să-și lanseze o afacere specializată în producerea și vânzarea cărnii de arici. Agricultorul planifică să organizeze o adevărată minifermă și să dea lovitura pe piața europeană cu ideea sa.
Serghei Bukushev este un fermier care a gestionat deja până acum mai multe afaceri în domeniul agricol, însă nici una nu i-a permis să se îmbogățească, scrie lenta.ru.
Mai întâi a crescut un soi special de rațe, ulterior și-a încercat norocul și cu melcii, dar fără succes. Omul de afaceri dă vina pe concurența mare în aceste domenii, mai ales că era orientat pe exportul în Europa.
Dezamăgit, acesta a hotărât să găsească o nișă liberă și să ia totul de la capăt. Ideea de a crește arici i-a venit după ce a participat la o vânătoare și acolo a fost servit cu carne de arici. S-a interesat și a aflat de la bătrâni că pe timpul războiului lumea se salva de foamete mâncând arici.
„Vreau să creez o afacere care nu există nicăieri altundeva. Orice încercare de a transfera la noi un tip de afacere care merge bine în străinătate, este sortită eșecului. În Europa există tehnologii speciale, există tradiție, experiență și noi niciodată nu vom putea concura cu fermierii de acolo. Noi trebuie să ne găsim calea noastră”, povestește Serghei Bukushev.
Fermierul kazah plănuiește ca în primii doi ani să se ocupe doar de reproducerea aricilor. Primele exemplare vrea să-i cumpere din Rusia. Ulterior va încerca să vândă carnea în străinătate, în special în țările din Europa de Vest (Franța, Marea Britanie, Germania).
Întrebat de ce nu se orientează pe consumatorii din propria țară, Serghei Bukushev a spus că în Kazahstan populația este extrem de „conservatoare”.
Comentarii