‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermier ucrainean: Interzicerea exportului de produse agricole în UE ne face businessul neprofitabil

Fermier ucrainean: Interzicerea exportului de produse agricole în UE ne face businessul neprofitabil

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii ucraineni au schimbat ponderea culturilor tradiționale în asolament din cauza rentabilități scăzute a unora din acesta. Pentru noul sezon de comercializare, aceștia estimează drept culturi profitabile soia și fasolea.

Hrișca, spre deosebire de anul trecut, va avea un preț mai mic în acest sezon pentru că a fost semănată pe suprafețe mari. Acest lucru a fost raportat AgroPortal.ua de către proprietarul întreprinderii agricole tehnologice producătoare de semințe TVK Seed Agrocompany.

„Dacă cinci țări UE ridică interdicția de export, atunci și floarea-soarelui va fi o cultură profitabilă. În prezent, rapița și floarea soarelui au un preț mic datorită ofertei mari de pe piață”, spune directorul TVK Seed Agrocompany, Volodimir Topalov.

Ferma pe care o gestionează are 1.800 de hectare de teren în regiunea Kiev, dintre care 1.200 de hectare sunt rezervate pentru producția de semințe. Aici, se produc semințele de soia, grâu de toamnă și primăvară, hrișcă, muștar și fasole. Există și câmpuri demo cu floarea-soarelui, unde sunt testate diferite tehnologii.

„Din structura rotației culturilor am exclus porumbul, pentru că este o cultură destul de scumpă la creștere și uscarea boabelor este costisitoare. Prin urmare, astăzi este neprofitabil din punct de vedere economic pentru întreprinderile care nu au procesarea pusă pe roate să se ocupe de această cultură. În schimb, am crescut suprafețele pentru culturile de soia, hrișcă și muștar în fermă”, spune Volodimir Topalov.

El adaugă că, din cauza faptului că mulți comercianți internaționali au părăsit Ucraina în 2022, concurența a slăbit și prețurile cerealelor au scăzut considerabil. Prin urmare, este de așteptat ca multe întreprinderi agricole să nu poată lucra profitabil în astfel de condiții și prețuri mici la produsele agricole și să părăsească piața.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›