‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii anunță proteste masive pe 21 noiembrie

Fermierii anunță proteste masive pe 21 noiembrie

‹ adv ›
‹ adv ›

Astăzi a avut loc ședința dintre reprezentanții Guvernului și reprezentanții femierilor. Reprezentanții fermierilor s-au întâlnit cu premierul Recean și secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii.

La eveniment au fost invitați reprezentanți de la 4 asociații de fermieri, câte 3 din fiecare asociație. Unii dintre fermieri nu au putut intra la ședință, pentru că au venit mai mulți decât au fost invitați, menționează autoritățile. 

„S-au abordat acțiunile pe care le întreprind autoritățile în suportul agricultorilor – creșterea bugetului în acest an pentru subvenționare la cifra de peste 1,8 miliarde de lei, dintre care 1,5 miliarde deja executate de către AIPA, motorină pentru fermieri, proiecte dezvoltate de sprijin a fermierilor mici și mijlocii. Autoritățile caută soluții pentru accesare de fonduri noi, inclusiv europene, de sprijin a fermierilor”, susține Vasile Șarban.

Acesta a mai menționat că, peste două mii de dosare au fost constatate eligibile pentru procedura de acordare a ajutorului unic pentru fermierii micro și mici, afectați de consecințele crizelor din 2022. Detalii aici.

De cealaltă parte, reprezentanți ai asociației Forța Fermierilor au spus că pentru problemele acestora nu au fost oferite soluții, astfel planifică organizarea protestelor.

„Întâlnirea cu prim-ministrul nu s-a soldat cu niciun rezultat concret, cu termeni clari de realizare a rezoluției Congresului. După ședință, toți membrii Consiliului Forța Fermierilor și directorul executiv al Federației Fermierilor au decis unanim că pe data de 21 noiembrie agricultorii vor ieși la protest masiv cu tehnica agricolă. În această săptămână vor fi organizate întâlniri în raioane și determinat numărul exact de tractoare care vor participa. Nu am fost auziți așa cum am vrut noi. Agricultorii au nevoie de ajutor timp de 1 lună, nu la anul”, a menționat Alexandru Slusari.

Citiți mai multe despre Rezoluția Congresului Republican al Agricultorilor – ce soluții imediate cer fermierii.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii