‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii polonezi intenţionează să blocheze complet graniţa cu Ucraina în data de 20 februarie

Fermierii polonezi intenţionează să blocheze complet graniţa cu Ucraina în data de 20 februarie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii polonezi vor să instituie o blocadă totală la toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, în data de 20 februarie, a anunţat marţi un important sindicat agricol, escaladând o grevă care a început săptămâna trecută în semn de protest faţă de politicile UE, transmite Reuters.

Fermierii din întreaga Europă protestează faţă de constrângerile impuse asupra lor de măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum şi faţă de creşterea costurilor şi a ceea ce ei susţin că este concurenţa incorectă a produselor din străinătate.

Fermierii polonezi au criticat în mod special importurile de alimente ieftine provenite din ţara vecină Ucraina.

Vinerea trecută, fermierii polonezi au demarat o grevă generală de 30 de zile, protest care a început cu blocarea drumurilor din întreaga ţară precum şi a punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina.

„În data de 20 februarie, în cadrul grevei generale de 30 de zile a fermierilor, anunţăm că toate activităţile de protest se vor concentra pe blocada completă a punctelor de trecere a frontierei între Polonia şi Ucraina şi proteste pe teren”, a informat sindicatul Solidaritatea al fermierilor polonezi într-un comunicat de presă.

„Vor fi blocate nu numai punctele de trecere a frontierei dar şi centrele de comunicaţii şi drumurile de acces spre gări şi porturi maritime”, se mai arată în comunicat.

Aşa cum s-a anunţat anterior, în aceeaşi zi fermierii polonezi au de gând să intre în Varşovia din toate direcţiile.

În paralel, în Cehia vecină, Camera agricolă naţională a informat că, în data de 22 februarie, grupuri de fermieri din Europa Centrală şi de Est se vor aduna la graniţele ţărilor lor pentru o zi de proteste comune.

‹ adv ›

Fermierii cehi au început protestele lor încă de luni, prin blocarea traficului în capitala Praga. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›